Az április 30-ai héten érkezhet a GeForce GTX 690

Az Nvidia két GPU-s csúcskártyája nem marad sokáig ellenfél nélkül.

Az április 30-ai héten érkezhet a GeForce GTX 690

Az Nvidia a napokban egy meglehetősen érdekes Facebook bejegyzéssel kavarta fel az állóvizet: a poszt egy sejtelmes, túl sok információt nem kínáló teaser-ből állt, amely egy új, hamarosan megjelenő Nvidia videokártya érkezésére hívja fel a figyelmet.

Ahogy azt már korábbi hírünkben is leírtuk, a szóban forgó különlegesség alighanem a két GPU-val ellátott GeForce GTX 690-es modell lesz, ami a pletykák alapján most már hamarosan be kell, hogy mutatkozzon a piacon. Úgy tűnik, valóban erről a videokártyáról lehet szó, ugyanis a SweClockers munkatársai több, egymástól független informátortól is azt az információt kapták, hogy a GeForce GTX 690 az április 30-ai héten debütál, azaz május ötödike előtt mindenképpen bemutatkozik a nagyközönség előtt.

A két grafikus processzorral ellátott videokártya különlegesség összesen 3072 CUDA maggal, valamint 2*2 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezhet. Érdekesség, hogy már az AMD háza táján is készül egy két GPU-val ellátott videokártya szörnyeteg, amely a Radeon HD 7990 névre hallgat majd. Utóbbi termék szintén az elkövetkező hetek folyamán jelenhet meg a piacon, így a két csúcskártya összecsapására remélhetőleg már nem kell sokat várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward