Az Apple Térképek használatára vált a DuckDuckGo

A cég szerint ez nagy minőségi ugrást fog eredményezni a felhasználói élményben, de nem ez volt az elsődleges szempont a partnerválasztásban.

Az Apple Térképek használatára vált a DuckDuckGo

A DuckDuckGo az egyik legnépszerűbb kereső szolgáltatás azoknak a körében, akik különösen nagy tekintettel vannak arra, hogy védjék a privát szférájukat. És egy friss partnerkapcsolatnak köszönhetően már az olyan kereséseknél is hatékonyan tudja majd segíteni az embereket, amikor valamilyen földrajzi vonatkozása is van a dolognak.

A DuckDuckGo sokszor képes megfelelően kiváltani a Google-t és más keresőket, viszont vannak gyengéi. Ezek közé tartozott korábban a térképet igénylő keresés, ugyanis a vállalat saját térképes szolgáltatás híján csak más vállalatok megoldásaira tudott támaszkodni. A találati lista mellett kirajzolódó térképet a vállalat az OpenStreetMap közbenjárásával biztosította, ha pedig útvonaltervezésre került a sor, akkor olyan szolgáltatásokat kellett segítségül hívnia, mint a Bing Maps, a Google Térkép, a HERE Maps vagy a már említett OpenStreetMap. Most viszont a DuckDuckGo megegyezett az Apple-lel, és ennek eredményeként a kereső az Apple Térképek szolgáltatásra támaszkodhat a jövőben a földrajzi adatokkal együtt járó találatok megjelenítésében.

Galéria megnyitása

A cupertinói alakulat tavaly nyáron jelentette be a MapKit JS keretrendszert, amit a DuckDuckGo az elsők között fog élesben használatba venni. Az Apple MapKit JS még egyelőre béta állapotban van, de a jelek szerint már elég jól használható ahhoz, hogy széles körben bevethető legyen. A DuckDuckGo a mobilos és a webes kereséseknél egyaránt ennek a segítségéhez fog folyamodni. Arra vonatkozóan semmilyen információt nem osztott meg egyik fél sem, hogy milyen megállapodást írtak alá. Érdekessége az MapKit JS-nek, hogy a hivatalos honlapon szereplő információk szerint limitált a napi térképlehívások és szolgáltatás igénybevételek száma – az előbbinél a maximum 250 ezer, az utóbbinál pedig 25 ezer. Viszont ez a korlátozás minden bizonnyal nem vonatkozik a DuckDuckGóra, szóval a kereső speciális feltételekhez kötött megállapodást írhatott alá az Apple-lel.

Az Apple Térképek hosszú utat járt be az elmúlt néhány évben, és napjainkban már egyáltalán nem olyan, mint ahogy a karrierje indult. Már búcsút intett a katasztrofális navigálásnak, valamint a tévesen elhelyezett találatok tömkelegének, egy flottul működő megoldássá lépett elő, és rendkívül dinamikusan fejlődik még mindig, de nem (csak) ezek jelentetté a kulcsot a mostani megállapodás létrejöttéhez. Mint azt minden bizonnyal az legtöbb olvasónk tudja, a DuckDuckGo esetében a személyes adatok védelme legalább annyira fontos, mint a pontos találatok ezüsttálcán tálalása. És az elmúlt időszakban az Apple is nagyon sokat tett azért, hogy miközben remek szolgáltatásokkal áll elő, derekasan óvja a felhasználók privát szféráját. Ez az álláspont pedig egyértelműen kiterjed az cupertinói alakulat Térképek szolgáltatására is. Szóval azonos személet mellett tud együtt dolgozni a térkép esetben az Apple és a DuckDuckGo.

Galéria megnyitása

A cég külön is kiemelte a hivatalos beszámolójában, hogy ahogy eddig, úgy a jövőben is minden kereséssel kapcsolatos adatot anonim módon fog kezelni, és semmilyen személyes információt nem tárol el. Az Apple Térképek számára is úgy lesznek továbbítva az adatok, hogy azokat semmilyen módon se lehessen beazonosítani, ez viszont nem fog a szolgáltatás rovására menni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap