Az Apple összeszedte az App Store idei legjobb alkalmazásait

A vállalat beszámolt arról, milyen trendeket lehetett látni, és szó esik az Apple TV, az iTunes és az Apple Könyvek statisztikáiról is.

Az Apple összeszedte az App Store idei legjobb alkalmazásait

Az Apple minden évben visszatekint, hogy melyek voltak azok a programok, játékok, amiket a legtöbb iPhone és iPad tulajdonos letöltött (és idén a többi platformra is kaptunk némi kitekintést). A vállalat a hivatalos beszámolójában rögtön azzal indít, hogy milyen trendeket lehetett megfigyelni. Az egyszerű alkalmazások körében például azok a fejlesztések számítottak kiemelkedően népszerűnek, amelyek az öngondoskodással kapcsolatosak. A mozgással, a motiváló funkciókkal szolgáló applikációk nagyon jó évet tudhatnak maguk mögött, ami igazából örömteli dolog, hiszen a jelek szerint az emberek próbálnak odafigyelni az egészségükre. A játékok esetében arra jutott az Apple, hogy az idei évben a battle royale stílusú művek hódítottak leginkább – de az év játéka nem ezek közül került ki.

Galéria megnyitása

A cupertinóiak az iPhone és az iPad esetében különválasztották meg az év játékát és az év alkalmazását is. Itt rögtön le kell azt szögezni, hogy ezek nemcsak a népszerűségük alapján lettek kiemelve, hanem más szempontok is figyelembe lettek véve. Az okostelefonoknál az applikációk körében a Procreate Pocket diadalmaskodott, ami ez egyik legszebb rajzolásra szolgáló programnak számít az App Store kínálatában. A játékok lajstromából a győzelmet a Donut County szerezte meg, ez a kirakósok sorát erősíti, és egészen fiatalok is örömmel vehetik használatba. Az iPadekre szabott appok között a kiterjesztett valóságot is használó, békák anatómiájának tanulmányozására szolgáló Froggipedia zsebelte be az elismerést, az év játéka cím nyertese pedig a Gorogoa kirakós lett. A szimpla letöltések alapján összeállt toplistákat is publikált az Apple. Ezen a fronton a fronton nagy meglepetés nem született, az élen a programoknál a YouTube, az Instagram, a Snapchat, a Messenger és a Facebook végzett, a játékoknál pedig a Fortnite, a Helix Jump, a Rise Up, a PUBG MOBILE és a Hole.io alkotta az első ötöst.

A vállalat egyebek mellett kitért arra is, hogy az Apple Watch esetében melyek voltak a legkedveltebb applikációk. Itt a toplista első öt helyén testmozgással, egészséggel kapcsolatos megoldások szerepelnek, így a WaterMinder, a Lifesum: Diet & Macro Tracker és a 10% Happier: Meditation, de bekerült az Apple összeállításába a repülőutaknál nagy segítséget nyújtó App in the Air, és a CARROT Weather is, ami pedig az időjárási információkat mutatja szép köntösben. Megemlíti még a favoritok között a cupertinó alakulat az Overcastot, a Just Press Record hangfelvevőt, valamint a konkrét sportokhoz tervezett Fun Golf GPS-t, Swing Tennis Trackert és Slopes alkalmazást is.

Az Apple beszámolója kiterjed arra is, hogy az Apple Music szolgáltatásnál – ami egy igazán remek évet zár 2018-ban – kik és milyen dalok részesültek díjazásban. Az év zenei előadója Drake lett, a legnagyobb felfedezettnek járó címet pedig Juice WRLD zsebelhette be. A vállalat felmérései alapján az év legjobb zenéje az I Like It lett Cardi B, Bad Bunny és J Balvin előadásában, a legjobb albumnak pedig a Golden Hourt kiáltotta ki Kacey Musgravestől a cég. Az Apple TV kapcsán a legjobb filmként a Fekete Párduc lett kiemelve, a legjobb sorozatként pedig a Killing Eve-t jegyzi a vállalat, és hozzáteszi, hogy egyébként nagyon sok jó alkotás született idén, amiket a felhasználók elérhetnek a készülékeiken keresztül. Végül arról is említést tesz az Apple, hogy a Könyvek szolgáltatáson belül Tayari Jones An American Marriage című műve tartolt, ez lett a legjobb könyv és hangoskönyv is, de rendkívül népszerűek voltak a politikai töltetű olvasmányok, így például a Tűz és düh (Michael Wolff), valamint az A Higher Loyalty (James Comey).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap