Az Apple miatt akadozik a notebook fémházak gyártása?

A fémből készült noteszgépházakra manapság hatalmas az igény, de ez az utóbbi idők eseményeit elnézve aligha meglepő tény.

Az Apple miatt akadozik a notebook fémházak gyártása?

A noteszgépek az Apple MacBookjainak mintájára egy ideje alumíniumból készült unibody házat használnak – ez a kijelentés persze nem a hagyományos noteszgépekre, hanem inkább csak az ultrabookok többségére vonatkozik. A megnövekedett igény miatt persze az első problémák is felütötték a fejüket: a DigiTimes forrásai szerint az Apple elhalássza a többi gyártó elől a noteszgépház készítők gyártókapacitását, ami megnehezíti az ultrabookokhoz szükséges fémházak gyártását.

Az ipari források szerint az Apple megrendelései a szóban forgó gyártók kapacitásának nagy részét lefoglalják. A két legnagyobb vállalat – a Catcher Technology és a Foxconn – , akik noteszgépek fémházának gyártásával foglalkoznak, már nekiláttak gyártókapacitásuk bővítésének: a két említett gyártó éppen új CNC fémmegmunkáló gépeket állít csatasorba, hogy minél előbb teljesíteni tudják a megrendeléseket. A DigiTimes forrásai szerint a helyzet javulására még így is az idei év végéig kell várni.

Ez persze kellemetlen hír az ultrabookok gyártóinak, hiszen a fémházak rendkívül népszerűek ebben a kategóriában, azaz a vékony, MacBook Air-re hasonlító noteszgépek szegmensében. Az Apple viszont örülhet, hiszen tekintélyét bevetve, agresszív megállapodások keretén belül el tudta érni, hogy megrendelései prioritást élvezzenek a többiekéivel szemben. A Mac gyártó hatalmas mértékben növekvő piaci részesedését, konfigurációinak népszerűségét és hatalmas tőkéjét elnézve nem lepődnénk meg azon sem, ha a kisebbek mellett még a nagyobb PC gyártókkal szemben is előnyt élveznének az Apple megrendelései a fentebb említett vállalatoknál.

Persze az ultrabookok gyártói nem csak és kizárólag fém alapú, hanem sokkal költséghatékonyabb, üvegszál erősítésű műanyag házzal is elláthatják konfigurációikat, a közeljövőben valószínűleg erre is látunk majd több példát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward