Az Apple dobja az AMD videokártyáit és az Nvidiát választja?

Nem ez lenne az első eset, hogy az Apple az Nvidia chipjeit választja, hiszen néhány évvel ezelőtt már volt partnerkapcsolat a két cég között. Sok a kérdőjel.

Az Apple dobja az AMD videokártyáit és az Nvidiát választja?

A Bloomberg munkatársai egy meglehetősen érdekes dologra bukkantak a minap, amikor álláshirdetéseket böngésztek, ugyanis belebotlottak egy olyan Nvidia hirdetésbe, amelyben következő generációs forradalmi Apple termékek fejlesztésében együttműködő munkatársat kerestek.

Az említett pozíción felül további három olyan állásajánlatot szúrtak ki a szemfüles újságírók, amelyekben Mac, Apple és macOS területen tevékenykedő szoftverfejlesztőket kerestek az Nvidia illetékesei. Ahogy a dolog kitudódott, a szóban forgó hirdetéseket módosították, az eredeti bejegyzésekben azonban szó esett róla, hogy a betöltendő pozícióban az Apple szakembereivel együttműködve kell helytállnia a jelöltnek, feladata pedig az, hogy az általa írt kódokkal meghatározza és alakítsa a Macek grafikai szoftvereinek jövőjét.

Mint ismeretes, néhány éve az AMD szállítja a különböző Mac konfigurációkba szánt videokártyákat, korábban viszont az Nvidia látta el az almás gépeket, így az újbóli együttműködés nem tűnik hihetetlen lépésnek, amennyiben igaz. A dolog mindenesetre meglepő, hiszen a felek eddig hivatalosan még nem beszéltek az együttműködés lehetőségéről, illetve a friss fejleményt sem kommentálták, de ez igazából még semmit sem jelent.

Sokkal érdekesebb kérdés, hogy mi lesz, amennyiben tényleg újra együttműködésbe kezd az Apple és az Nvidia. Ezen a téren két lehetőségről beszélhetünk: vagy megmarad a partnerkapcsolat az AMD-vel, és a Mac termékpalettán a Radeonok mellett a GeForce-ok is helyet kapnak; vagy pedig leváltja az Apple az AMD-t, és a Radeonok helyét a GeForce-ok veszik át. A felhasználók szemszögéből nézve talán előbbi lehetne jobb megoldás, ugyanis nem lenne rossz, ha a Radeonok mellett akár GeForce-ok közül is válogathatnának a következő generációs Macek vásárlói. Amennyiben a második opció lép életbe, azaz az Apple lecseréli az AMD-t az Nvidiára, az az AMD számára komoly érvágás lehet, hiszen ezáltal egy fontos exkluzív üzletet veszíthet el a cég.

Harmadik opcióként még azt sem lehet kizárni, hogy az Nvidia egyszerűen csak az Apple figyelmét szerette volna felkelteni egy érdekes magánakcióval, a háttérben pedig semmiféle együttműködés-tervezetről, vagy éppen partnerváltásról nincs szó. Amennyiben a váltásra már a következő generációs Macek esetében sor kerül, úgy arról rövidesen tudomást szerezhetünk, hiszen a következő hónap folyamán friss almás konfigurációk érkezésére lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward