Shop menü

AZ ANDROID A WEAR OS VÁRHATÓ ÚJDONSÁGAIRÓL BESZÉLT A GOOGLE

Hasznos, kényelmes és biztonsági újdonságok egyaránt érkeznek a közeljövőben az Google platformjain.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az Android a Wear OS várható újdonságairól beszélt a Google

A Google folyamatosan fejleszti a különböző operációs rendszereit, és a vállalat most külön kiemelt néhány olyan dolgot, amik a következő hetekben, hónapokban kerülnek majd bevezetésre a különböző eszközökön az Android és a Wear OS frissítései révén. Változatos fejlesztésekről beszélhetünk, így széles közönséget örvendeztethet meg a vállalat.

A fiatal felhasználók és szüleik számára lehet majd érdekes, hogy a Google az Android révén képes lesz olvasási és szövegértési gyakorlatokat adni a gyerekeknek. Az okostelefonokon és a táblagépeken ezáltal lehetőség lesz szélesebb szókincsre szert tenni. A Google Play Könyvek platform keretében lesz majd egy új ikon a különböző műveknél, ahol ezt a funkciót el lehet majd érni, és a gyakorlásra használható könyvek száma folyamatosan nőni fog.

Galéria megnyitása

A csemeték számára a rendszer valós idejű visszajelzést ad majd a rosszul kiejtett szavak, kifejezések esetén, és segít ezeknél a megfelelő kiejtés elsajátításában. Továbbá az értő olvasásban is segíteni fog a szolgáltatás.

A hosszú ideje működő At a Glance kereti között a Google folyamatosan gyarapítja a lehetőségeket. Hamarosan érkezni fognak ezen a téren új widgetek. A mobilok jobb testreszabhatóságát szolgálja majd a vállalat álláspontja szerint, hogy már lesz külön Google TV widget, ami személyes preferenciákhoz passzoló filmeket és tévéműsorokat fog felkínálni, és ezeknél az azonnali megtekintési lehetőséget is biztosítani fogja. A Google Finance gazdasági szolgáltatás is kapni fog egy új widgetet, és a Google News sem marad majd ki a sorból.

Galéria megnyitása

Kiemelte a Google, hogy új alkalmazások jönnek a Wear OS-re, ami minden korábbinál nagyobb figyelmet kap, mióta a Samsung is beállt a platform mögé. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy azért túlzásba ezzel együtt sem viszik a fejlesztéseket. Mindenestere a Google kiemelte, hogy dedikált alkalmazást kap a Spotify szolgáltatás is, amellett, hogy érkezik a WhatsApp saját appja is. A zenei listákat és a podcastokat egyaránt azonnal és kényelmesen el lehet majd érni, gesztusokkal gördülékenyen kezelhető lesz a szolgáltatás. A számlapra pedig kitehető lesz gyorseléréshez egy parancsikon.

Galéria megnyitása

A Google Wallet frissítését követően még több kártyát lehet majd digitálisan kéznél tartani. Amióta az Apple ezen a fronton a saját Társa alkalmazásával magasabb fokozatra kapcsolt, azóta a Google is jobban figyel erre. Már különböző utazási kártyákat is lehetősége lesz az embereknek a digitális pénztárcában elmenteni. Az arra alkalmas okosórákkal pedig ki is lehet majd ezeket használni az NFC-s termináloknál.

Úton van már az okosórákra az új Google Keep alkalmazás is. A Keep a vállalat saját „feladatkezelő” applikációja. Ezen belül lehet létrehozni tennivaló listákat, gyors jegyzeteket akár fotókkal, és így tovább. A listákat meg is lehet osztani másokkal, szóval kollaborációs lehetőség is van benne. A jövőben pedig már az okosórák kijelzőjén is egyszerűen menedzselhetőek majd a to-do listák és gyors feljegyzések. Ha van az órában mikrofon, akkor még hangfelvétel is lehet majd ezzel rögzíteni.

Galéria megnyitása

A cég a hangulatjeleknél korábban létrehozta az Emoji Kitchen funkciót, amivel mixelni lehet a hangulatjeleket, és most ennél jön az új nyári téma. Lehetőség lesz már cápa hangulatjellel is kombinálni más emojikat, szóval küldhető lesz sírva nevető cápa, de olyan is, aminek szív van a szemeiben. Így a partner „tudhatja majd hol szeret a cápa”.

Galéria megnyitása

Végül a Google One-on keresztül elérhetőek lesznek dark web jelentések, ami azt jelenti, hogy bizonyos veszélyes webhelyeken utána fog nézni a Google, hogy nem-e kiszivárgott a fiókjával kapcsolatosan valamilyen érzékeny információ. A szolgáltatás tanácsokkal fog szolgálni az embereknek az online adatvédelem fokozására. További vizsgálatokat is lehet majd kérni, de ez eleinte csak az USA-ban fog menni, a tervek között viszont már szerepel 20 országba terjeszkedés.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére