Az AMD új Catalyst driverrel és ajándék játékokkal készül

Az AMD driverrel és akcióval tör borsot az Nvidia orra alá, hogy termékei még versenyképesebbek lehessenek az Nvidia videokártyáival szemben.

Az AMD új Catalyst driverrel és ajándék játékokkal készül

[bold]Jön a „Never Settle” Catalyst 12.11 driver, ami kifejezetten GCN alapú videokártyákhoz készült

[/bold]

A vállalat 12.11-es Catalyst driverje kifejezetten a GCN alapú Radeon HD 7000-es sorozatú videokártyákat veszi célba, amelyekhez teljesítménynövekedést kínál az egyes játékok esetében, így segíti a gyártót abban, hogy a termékei az Nvidia megoldásainál még vonzóbbak lehessenek ár/teljesítmény tekintetében.

A Radeon HD 7700-as, 7800-as és 7900-as sorozatú asztali, valamint Radeon HD 7700M, 7800M és 7900M sorozatú mobil videokártyákhoz készített eszközillesztő program a legoptimálisabb esetekben akár 15%-os teljesítménynövekedést is kínál a legmodernebb játékokban. Ennek értelmében gyorsulhat a Battlefield 3, a Dirt Showdown, a Sleeping Dogs, a Medal of Honor: Warfighter és még néhány egyéb modern játék is.

Az AMD azt állítja, hogy a friss driver okozta gyorsulásokkal felsőkategóriás termékeinek mindegyike jobban szerepel majd az Nvidia saját megoldásaival szemben. A Radeon HD 7970 GHz Edition 20% feletti teljesítményelőnyt könyvelhet el a GeForce GTX 680-nal szemben, míg a Radeon HD 7970 15%-kal jobb a GeForce GTX 670-nél. A Radeon HD 7950 esetében 20%-os teljesítménykülönbség mutatkozik a GeForce GTX 660 Ti-vel szemben.

Az új driver az elkövetkező hetek folyamán érkezhet, legalábbis a verziószáma alapján erre tippelünk. A WHQL minősítéssel ellátott kiadás előtt jó eséllyel érkezik majd egy béta változat a Catalyst 12.11-ből, amelynek segítségével ízelítőt kaphatnak a felhasználók azzal kapcsolatban, hogy adott rendszerüknél nagyjából milyen teljesítménynövekedés érhető el a "Never Settle" driver alkalmazásával.

A vállalat akár három játék kuponját mellékelheti egyes videokártyáihoz, sőt, egyéb kedvezményt is ad

A „Never Settle” Catalyst 12.11 driver mellett az AMD „Never Settle” játékcsomagokkal is jelentkezik, ami annyit jelent, hogy egyes Radeon HD 7900-as, Radeon HD 7800-as vagy Radeon HD 7700-as sorozatú videokártyái mellé jár maximum három játék Steam kuponja, amelyekkel könnyedén beszerezhetőek az adott címek. További extra, hogy emellett 20%-os kedvezmény is jár a Medal of Honor: Warfighter árából, ha a fenti videokártyák valamelyikét megvásárló felhasználó az említett játékot Steam-en keresztül szeretné megvásárolni.

A Radeon HD 7900-as sorozatú videokártyák mellé FarCry 3, Hitman: Absloution és Sleeping Dogs Steam kupon

jár. Ha két Radeon HD 7800-as vagy Radeon HD 7700-as sorozatú videokártyát vásárolunk, akkor egy FarCry 3 és egy Hitman Steam kupont kapunk. Azok, akik egy Radeon HD 7800-as vagy Radeon HD 7700-as videokártyát vesznek, FarCry 3 Steam kupont kapnak.

A fentebb említett promóció hamarosan, még a nagy karácsonyi ajándékvásárlási láz előtt elindul. Rossz hír viszont, hogy hazánk várhatóan kimarad a jóból, azaz idehaza hasonló akciós videokártya csomagok megjelenésére nem sok esély van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward