Az AMD sikerei a mobil grafikus piacon

Az AMD hamarosan vezető pozíciót érhet el a mobil grafikus piacon köszönhetően az M8x lapkáknak.

Az AMD sikerei a mobil grafikus piacon

Az AMD hamarosan vezető pozíciót érhet el a mobil grafikus piacon köszönhetően az M8x lapkáknak.

A John Peddie Research adatai alapján az elmúlt egy évben az AMD-nek sikerült 8,3 százalékot erősíteni a hordozható számítógépek grafikus szegmensében. A kutatóintézet 2007 végére a piac 29 százalékát tartotta AMD-alapú eszköznek, ami több mint 8 százalékos növekedés az egy évvel ezelőtti 20,7 százalékos értékhez képest. A notebook forgalmazók szerint pedig ez a trend a jövőben is így fog folytatódni.

Az elkövetkező negyedévben az AMD jelentős előrelépést érhet el a szegmensben nagyrészt annak köszönhetően, hogy a két legnagyobb PC-forgalmazó, a Dell és a HP is elkezdi alkalmazni a sunnyvale-i székhelyű vállalat termékeit. Feltételezhetően a második negyedévben eladott csúcskategóriás laptopok 55-60 százalékaa AMD M82 és M86 grafikus processzorokat fog tartalmazni. Ez a két GPU alacsonyabb energiafelhasználással és árcédulával rendelkezik a konkurens megoldásokéhoz képest.

Az információk megerősítik az Rick Bergman állítását, aki az AMD-nél a grafikus processzorok "főnöke". Szerinte az AMD kivitelezései számos előnnyel rendelkeznek az NVIDIA-éval szemben köszönhetően az M8x családnak. A tény, hogy az M8x lapkák 55 nanométeres gyártási technológiával készülnek, valóban sok előnyt adhat az AMD-nek főleg energiafelhasználás terén az NVIDIA-val szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward