Az AMD második negyedéves pénzügyi eredményei

Az Intel után az AMD is publikálta második negyedéves pénzügyi eredményeit.

Az AMD második negyedéves pénzügyi eredményei

A vállalat legutóbbi pénzügyi negyedéve nyereségesen zárult, ami a korábbi negyedév 590 millió dolláros veszteségéhez képest jó hír. A teljes árbevétel 1,41 milliárd dollárt tett ki, azaz a tavalyi év azonos időszakához képest 10%-kal, az előző negyedéves eredményhez képest pedig 11%-kal lett alacsonyabb. A profit 37 millió dollár. A részvényenkénti nyereség esetében nem sikerült elérni a várt 0,07 dolláros értéket: a végeredmény picivel alacsonyabb, részvényenként mindössze 0,05 dolláros nyereség lett.

Hogy milyen okok állnak a szerény teljesítmény mögött? Nos, egyrészt az a tény, hogy a PC piacon alacsony a kereslet a különböző termékek iránt – kiemelten igaz ez az asztali számítógépekbe szánt termékekre, amelyeknél az AMD tradicionálisan sikeresebb szokott lenni. Notebook fronton az „A” és „E” sorozatú APU egységek összességében jól szerepelnek, ám ez kevés ahhoz, hogy az Intel által dominált szegmensre jelentősebb hatást gyakoroljanak.

A vállalatnál a Computing Solutions divízió – amelybe a központi egységek tartoznak – mind éves szinten, mind pedig negyedéves szinten 13%-os árbevétel-csökkenést könyvelt el. A GPU divízió esetében az előző év azonos időszakához képest stagnált az árbevétel, ám az előző negyedéves eredményhez képest 5%-os csökkenés mutatkozott. Utóbbi miatt az alacsonyabb szállítási mutatók okolhatóak. Érdekesség, hogy a GPU-k esetében az átlagos eladási árak (ASP) negyedéves szinten stagnáltak, éves szinten pedig növekedtek. Az említett divízió számára további jó hír, hogy a nemrégiben piacra dobott Radeon HD 7970 GHz Edition segítségével a cég újra visszaszerezte vezető pozícióját a szegmensben.

A jelenlegi negyedév alkalmával a vállalat szakemberei azt várják, hogy a teljes árbevétel negyedéves szinten további 1%-kal csökken majd (+/-3%).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward