Az AMD első embere a Windowsos táblák esélyeiről

Az idei év negyedik negyedévében eláraszthatják a táblák piacát a Windows 8 alapú megoldások, amelyek méltó alternatívát kínálhatnak majd az iPad-del és az Android alapú táblákkal szemben.

Az AMD első embere a Windowsos táblák esélyeiről

Rory P. Read, az AMD elnök-vezérigazgatója a Fox Business munkatársának adott nyilatkozatában arról beszélt, miként látja a Windows 8-as táblák esélyeit. Az AMD első embere szerint ezeknek a megoldásoknak hosszú évekre lesz szükségük ahhoz, hogy jelentősebb piaci részesedésre tehessenek szert: várakozásai szerint a Windows alapú táblák valamikor 2017 környékén rendelkezhetnek majd 20% körüli piaci részesedéssel. Ez a jelenlegi 2-3% körüli piaci részesedéshez képest előrelépés lesz – tette hozzá.

Tény, hogy napjainkban a Windows 7 alapú táblák nem igazán jelentenek konkurenciát az iPad és az Android alapú táblák számára, hiszen ezek a megoldások nem túl kecsesek, nem is túl könnyűek – inkább üzleti felhasználók számára lehetnek vonzóbbak, mintsem az átlagfelhasználóknak. Ez a helyzet a Windows 8 érkezésével persze változik - csak a változás mértéke kérdéses.

A Fox Business szerint a neves piaci elemző vállalat, az IHS iSuppli várakozásai szerint idén az iPad nagyjából 61%-os piaci részesedést ér majd el, az Android alapú megoldások pedig nagyjából 38%-os piaci részesedéssel rendelkezhetnek – a maradék egy százalékon az egyéb platformokra épülő táblák osztozhatnak. Ezek a számok kissé mások, mint amikre fentebb Rory P. Read hivatkozott, de a lényegen ez nem változtat: az iOS és az Android alapú megoldásoké lesz idén a főszerep.

Az okostelefonok piacán az IHC elemzői azt várják, hogy 2016-ra a Windows Phone piaci részesedése 19,2%-os lesz, azaz 0,2%-kal felülmúlja majd az iOS alapú megoldások 19%-os piaci részesedését. Akkoriban az Android alapú készülékek már 52,9%-os piaci részesedéssel bírnak majd.

A fenti időpontok még messze vannak, így a jóslatok vagy bejönnek, vagy nem. 2017-ben mindenesetre érdekes lesz visszanézni, mit állítottak 2012-ben az elemzők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward