Az AMD első embere a világ legjobban megfizetett vezérigazgatója

Dr. Lisa Su az első női vezérigazgató, aki elfoglalhatta a neves lista első helyét.

Az AMD első embere a világ legjobban megfizetett vezérigazgatója

Az Associated Press egy érdekes felmérést készített a napokban, amelynek eredményeként kiderült, az AMD vezetője, Dr. Lisa Su jelenleg a világ legjobban megfizetett vállalatvezetője, legalábbis az S&P500-as indexben szereplő nagyvállalatok első emberei közül. Érdekesség egyébként, hogy a listán összesen mindössze 20 nő foglal helyet, a férfiak száma pedig 309.

Galéria megnyitásaAz éves fizetés megállapításakor mindent belekalkuláltak a végösszegbe: az alapfizetést, a bónuszokat, az extra juttatásokat, a részvényopciókat, illetve egyéb dolgokat is, így jött ki az, hogy Dr. Lisa Su az elmúlt év folyamán 58,5 millió dolláros fizetést kapott. Ebben az összegben benne van az 1 millió dolláros alapfizetés, az 1,2 millió dolláros teljesítményhez kötött bónusz, a 3 millió dolláros részvényopció, valamint az 53 millió dolláros részvénycsomag is.

Ezzel a teljesítménnyel Dr. Lisa Su 13 millió dollárral magasabb bevételt ért el, mint a listán szereplő legjobban fizetett férfi vezérigazgató, ami nem kis szó – az említett férfi cégigazgató egyébként David Zaslav, aki a Discovery irányításán fáradozik.

A fenti fizetés a vállalatvezetők között a legjobbnak számít, így Dr. Lisa Su az első olyan női cégvezető, aki ezen a listán az első helyet kaparinthatta meg. Érdekesség, hogy a női vezetők esetében a medián fizetés 13,9 millió dollár, míg a férfiaknál 12,3 millió dollárt tett ki. A nők esetében 2,3%-os, míg a férfiaknál 5,4%-os medián növekedés mutatkozott az elmúlt év folyamán. További érdekes adat, hogy a nők még mindig alulreprezentáltak a vezérigazgatói pozíció területén, ugyanis az S&P500 indexben szereplő vállalatoknak mindössze 5%-a rendelkezik női vezetővel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap