Az AMD becslései a Trinity APU-k teljesítményéről

Az AMD Llano APU egységeinek utódjául szolgáló Trinity APU-kkal kapcsolatban egyre több pletyka lát napvilágot. Azt a korábbi hírekből már tudhatjuk, hogy a Socket FM1-es és Socket FM2-es APU foglalatok között nem lesz átjárás, azaz a régi alaplapokban az új APU egységek nem üzemelnek majd, most viszont azt is megtudhatjuk, hogy az újdonságok teljesítmény tekintetében mekkora mértékben múlják felül elődeiket.

Az AMD becslései a Trinity APU-k teljesítményéről

Az AMD Llano APU egységeinek utódjául szolgáló Trinity APU-kkal kapcsolatban egyre több pletyka lát napvilágot. Azt a korábbi hírekből már tudhatjuk, hogy a Socket FM1-es és Socket FM2-es APU foglalatok között nem lesz átjárás, azaz a régi alaplapokban az új APU egységek nem üzemelnek majd, most viszont azt is megtudhattuk, hogy az újdonságok teljesítmény tekintetében mekkora mértékben múlják felül elődeiket.

A Trinity APU-k processzormagjai a következő generációs Piledriver architektúra köré épülnek majd, a bennük elhelyezett GPU pedig a VLIW5-ös helyett a VLIW4-es GPU architektúrára támaszkodik. Ezek a változások együttesen növelik majd az újdonságok általános és párhozamos számítási teljesítményét. Hogy mekkora mértékű növekedésre számíthatunk? Nos, a DonanimHaber hasábjain látható videó alapján – amely az AMD által készített belsős teljesítménybecsléseket foglalja össze – bizony tényleg ígéretes teljesítménynövekedésre számíthatunk, legalábbis az elődökhöz, a Llano APU egységekhez képest.

A tesztek háromféle kategóriában készültek: az első a vizuális teljesítményt (3DMark Vantage), a második az általános teljesítményt (PCMark Vantage), míg a harmadik a párhuzamos számítási teljesítményt (GPGPU) veszi górcső alá. Sajnos – ahogy az a felsorolásból is látszik – szintetikus alkalmazások segítségével próbálták bemutatni a két generáció közötti különbséget, a valós tesztek ezúttal nem kerültek terítékre.

3DMark Vantage alatt a Trinity APU egységek négymagos (A8), hárommagos (A6) és kétmagos (A4) példányai Llano alapú társaikhoz képest nagyjából 32% teljesítménynövekedést mutattak fel. Az általános teljesítmény vizsgálatakor az újdonságok előnye átlagosan 13,8%-os volt, ám a GPGPU képességek esetében már sokkal nagyobb, 56,3%-os átlagos teljesítménynövekedésről árulkodtak a tesztek.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, a Dual-Graphics teljesítményt is górcső alá helyezték, amelynél szintén megfigyelhető némi növekmény az előző generációs megoldásokhoz képest.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward