"Az állomány mellé kötelezettségeket is kaptunk"

"Az állomány mellé kötelezettségeket is kaptunk"

- Mit vásároltak egy euróért?

- Egy veszteséges céget vásároltunk, amelynek felfuttatásához rengeteg munkára és komoly tőkeinfúzióra van szükség. Megkaptuk a cég készletállományát, állóeszközeit, de tartozásait, kötelezettségeit is. A kilenc áruház hosszú és bonyolult újraszervezési folyamat előtt áll, ám a hálózat reményeink szerint egy éven belül nyereségessé válhat. Ehhez elengedhetetlen az áruházak felületeinek és költségeinek optimalizálása, egy megfelelő, bővített kínálat, valamint számos újdonságnak számító szolgáltatás bevezetése.

- Mitől lesz más az új Electro World (EW)?

- A cég egyik fő problémája a helyenként túlméretezett üzletfelület, ezért nagy a valószínűsége annak, hogy ezekben a boltokban "shop in shop" típusú üzleteket alakítunk ki. Mivel a Domo Bukarestben Toyplex néven már üzemeltet játékáruházat, elképzelhető, hogy az EW-szakboltokban játékok is felkerülnek a polcokra - de ettől nem változik az áruház eredeti műszaki profilja. Hangsúlyozni akarom: ezek még nem eldöntött tények - a szerződést csak hétfő este írtuk alá.

- Terveikben új áruházak nyitása is szerepel?

- Az idén legkevesebb két új áruházat nyitunk - ezekre aláírt, megörökölt szerződéseink vannak. A következő két-három évben további egységekkel bővítenénk az áruházláncot - elsősorban vidéki városokban tervezünk új nyitásokat. Szándékaink szerint a magyar szakáruházak száma 2012-ben eléri majd a húszat - a csoport stratégiájában kiemelt helyen szerepel a további terjeszkedés.

- Szlovákia a következő célpont?

- A TechnomarketDomo-csoport Szlovákiában már üzemeltet két nagy területű áruházat Technomarket név alatt. A három EW-üzlettel való konszolidálás ötletnek nem rossz, de az akvizíció nem szerepel prioritásaink között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward