Az Albatron már nem kizárólagos Nvida partner

Az AMD Radeon HD 4000-es sorozatú videokártyái a jelek szerint ár/teljesítmény hányadosukkal nem csak a vásárlókat, hanem egyes gyártókat is meggyőzték. Erre a meggyőzésre semmi sem lehet jobb példa, mint az a tény, hogy immáron két kizárólagos Nvidia partner döntött úgy, hogy pénzügyi érdekeit előtérbe helyezve szakít az eddigi gyakorlattal és az AMD Radeon 4000-es sorozatába tartozó kártyákat is felveszi a termékkínálatba. A Gainward és legutóbb az XFX is hasonló döntést hozott, ám most újabb Nvidia partner döntött úgy, hogy érdemes az AMD kártyáit is gyártani és forgalmazni: mostantól az Albatron kínálatában is találkozhatunk majd Radeon HD 4000-es sorozatú termékekkel.

Az Albatron már nem kizárólagos Nvida partner

Az AMD Radeon HD 4000-es sorozatú videokártyái a jelek szerint ár/teljesítmény arányukkal nem csak a vásárlókat, hanem egyes gyártókat is meggyőzték. Erre a meggyőzésre semmi sem lehet jobb példa, mint az a tény, hogy immáron két kizárólagos Nvidia partner döntött úgy, hogy pénzügyi érdekeit előtérbe helyezve szakít az eddigi gyakorlattal és az AMD Radeon 4000-es sorozatába tartozó kártyákat is felveszi a termékkínálatba. A Gainward és legutóbb az XFX is hasonló döntést hozott. Most újabb Nvidia partner döntött úgy, hogy érdemes az AMD kártyáit is gyártani és forgalmazni: mától az Albatron kínálatában is találkozhatunk majd Radeon HD 4000-es sorozatú termékekkel.

A gyártó a meglepő lépésről semmilyen különösebb közleményt nem adott ki, egyszerűen bejelentette, hogy kínálatában elérhető az AMD legfrissebb csúcskártyája, a Radeon HD 4890-es modell. A Radeon HD 4890-1G típusjelzéssel ellátott termék hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain, a kártya referencia értékeken üzemel majd. A 800 darab stream processzort tartalmazó GPU magórajele 850 MHz, az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória 3900 MHz-en ketyeg és 256 bites adatsínen keresztül kapcsolódik a grafikus processzorhoz. A termék CrossFireX és DirectX 10.1-es támogatásokkal egyaránt bír.

Az Albatron első AMD-s videokártyája 250 dollár körüli végfelhasználói áron kerülhet forgalomba, a tervek szerint hamarosan további Radeon 4000-es sorozatú tagokkal bővül majd az újdonsült AMD partner kínálata.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward