Az adatközpontokat veszik célba a Kingston eddigi leggyorsabb U.2-es SSD-i

A DC1000M sorozat tagjai remek tulajdonságokkal rendelkeznek, vezérlőjük pedig egy igazi különlegesség.

Az adatközpontokat veszik célba a Kingston eddigi leggyorsabb U.2-es SSD-i

A Kingston egy új SSD sorozatot mutatott be, amelynek tagjai az adatközpontok szegmensében találhatnak helyet maguknak, egészen pontosan ott, ahol vegyes terheléssel dolgozó munkafolyamatokat kell kiszolgálni, vagyis a jó írási és olvasási teljesítmény egyaránt fontos, meghajtó-teleírás terén pedig elegendő a napi egy.

Galéria megnyitásaA DC1000M sorozat tagjai a zászlóshajó szerepét töltik be a vállalat kínálatában, ugyanis kellően gyorsak. Ez annak köszönhető, hogy a Silicon Motion új, SM2270-es jelölésű vezérlőjét használják, ami egy igen különleges megoldás, hiszen ez a Silicon Motion első igazán nagy SSD vezérlője. Lényegében arról van szó, hogy egy speciális dizájn köré épülő vezérlőt terveztek, ami összesen 16 NAND Flash sáv kezelésére képes. Ezt úgy oldották meg, hogy készítettek egy egységes frontendet, ami összesen két darab nyolcsávos backendet szolgál ki. A teljes vezérlő lényegében PCI Express 3.0 x8-as csatolófelülettel rendelkezhetne, ám a DC1000M sorozat esetében bőségesen elég a PCI Express 3.0 x4-es csatolófelület is, hiszen az adatátviteli sebességeket ez is bőven ki tudja szolgálni. A meghajtók 2,5 hüvelykes formátumban, 15 milliméteres magassággal, illetve U.2 csatolófelülettel érkeznek.

A fentebb említett SM2270-es vezérlő összesen három pár ARM Cortex R5-ös processzormaggal rendelkezik, amelyek közül egy pár az NVMe protokollt szolgálja ki, míg a maradék két pár a két darab nyolccsatornás backendet látja el, vagyis az alacsonyabb szintű NAND Flash menedzsmentben vesznek rész. Az egyes backendek egyébként rendelkeznek saját, 32-bit széles DRAM vezérlővel is.

A harmadik generációs LPDC enkóderrel dolgozó vezérlőhöz a Kioxia 64 cellaréteget tartalmazó BiCS3 3D TLC NAND Flash memórialapkái kapcsolódnak, amelyek ugyan szerényebb teljesítményre és energiahatékonyságra képesek, mint a legújabb, 96 cellaréteggel rendelkező megoldások, az új meghajtók azonban így is a csúcsot képviselik az adott kategóriában, a gyártó termékpalettáján belül.

Galéria megnyitása

Az újdonságok legfontosabb tulajdonságairól a fenti táblázat ad bővebb tájékoztatást. Ahogy az látható, minden meghajtó képes 3100 MB/s-os folyamatos olvasási sebesség elérésére, míg az írási tempó 1330 MB/s-tól egészen 2800 MB/s-ig terjed, adattároló kapacitástól függően. A termékekre a gyártó 5 év jótállást vállal.

Mivel üzleti termékekről van szó, természetesen a szükséges támogatások is rendelkezésre állnak: van Hot-Plug funkció, de áramszünet ellen védő kondenzátortömb is lapul a NYÁK-on, plusz végponttól végpontig terjedő adatvédelmet is kapunk. Az újdonságok közül a többség már elérhető kereskedelmi forgalomban, a 7,68 TB-os változat érkezésére azonban még egy picit várni kell. A Kingston DC1000M sorozat tagjai napokon belül megjelenhetnek kínálatunkban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap