Az Acer távolabbi tervei az ultrabook piacon

Az utóbbi napokban meglehetősen jó hírek érkeztek, amelyek az ultrabookok árának kedvező alakulását jósolják. A pletykaszintű információk mellett most az Acer elnökétől, Jim Wong-tól származó állítások is napvilágot láttak, amelyek alapján most már egyre inkább reménykedhetünk abban, hogy az ultrabookok az elkövetkező hónapok folyamán végre tényleg olcsóbbakká válnak.

Az Acer távolabbi tervei az ultrabook piacon

Az utóbbi napokban meglehetősen jó hírek érkeztek, amelyek az ultrabookok árának kedvező alakulását jósolják. A pletykaszintű információk mellett most az Acer elnökétől, Jim Wong-tól származó állítások is napvilágot láttak, amelyek alapján most már egyre inkább reménykedhetünk abban, hogy az ultrabookok az elkövetkező hónapok folyamán tényleg olcsóbbakká válnak.

Jim Wong szerint az Acer ultrabookjainak ára a jelenlegi 1000 dollár körüli szintről 2012 második negyedévében a 799 és 899 dollár körüli szintre mérséklődhet, majd 2013-ban – ahogy egyre több vállalat kezdi el egyre nagyobb mennyiségben szállítani ultrabookjait – már a 499 dollár körüli ár sem lesz elképzelhetetlen a legolcsóbb ultrabookoknál.

Az Acer jelenleg nagyjából 100 000 ulrabookot szállít le havi szinten, így év végéig van esély a korábban tervezett 250 000-300 000 darabos szállítási mutató teljesítésére. A cégre a merevlemez-hiány sem gyakorol akkora hatást, mint amekkorát az elemzők jósolnak: a vállalat most 10-15%-os mértékű merevlemez-hiánnyal számolhat, ami az elemzők által előre jelzett 30-35%-nál kedvezőbb. Ez egyébként valószínűleg azért van így, mert a merevlemezgyártók arra törekszenek, hogy elsődlegesen a PC gyártókat szolgálják ki annak érdekében, hogy a komplett konfigurációk a lehető legzavartalanabbul készülhessenek.

Az Acer-nél egyébként stratégiaváltás is történt: a vállalatnál már nem a szállítási mutatók növelésére, hanem inkább a termékek minőségére és a felhasználók igényeire fókuszálnak. A gyártó nemrégiben elvesztette második helyét a piacon, így most már „csak” a világ negyedik legnagyobb noteszgép gyártónak minősül. Jim Wong szerint 2012 folyamán van rá esély, hogy az Acer visszaszerezze korábbi piaci pozícióját, ami ha sikerül, akkor az leginkább a kínai piacon nyújtott teljesítménynek lesz köszönhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward