Az Acer netbook tervei, a Samsung új netbookja

A Samsung bemutatta legfrissebb, kétmagos Atom processzorral szerelt netbookját, ezzel egy időben pedig az Acer netbookokkal kapcsolatos legfrissebb terveiről is érkezett néhány információ morzsa.

Az Acer netbook tervei, a Samsung új netbookja

A Samsung bemutatta legfrissebb, kétmagos Atom processzorral szerelt netbookját, ezzel egy időben pedig az Acer netbookokkal kapcsolatos legfrissebb terveiről is érkezett némi információ.

[bold]Minden kétmagos Atom processzorral szerelt Acer netbook dual-boot támogatást kaphat

[/bold]Az Acer dual-boot technológiájáról már korábban hallhattunk: az eljárás lényege az, hogy az adott készüléken a Windows alapú operációs rendszer mellett egy Android alapú operációs rendszer is helyet kap. A notebook bekapcsolása után az Acer Configuration Manager szoftver segítségével lehet eldönteni, hogy a két operációs rendszer közül melyik induljon el.

A gyártó a legfrissebb hírek szerint arra készül, hogy az összes Atom N550-es processzorral szerelt netbookjánál elérhetővé teszi a dual-boot opciót, azaz a termékek előtelepített Windows 7 és Android operációs rendszerekkel érkeznek majd. Az Acer illetékesei szerint ezáltal az Atom N550-es processzorral szerelt netbookok eladási mutatói fellendülhetnek, ugyanis a gépek nem csak a rendkívül népszerű PC-s operációs rendszert, a Windows 7-et, hanem az okostelefonok és a tábla konfigurációk esetében szintén igen népszerű Androidod is kínálják majd a vásárlók számára, így pedig az eddigieknél még nagyobb tömegeket tudnak majd meghódítani.

Az Acer az Aspire One D255 személyében már kínál dual-boot támogatással ellátott netbookot Tajvanon, ám most úgy tűnik, hogy hamarosan globálisan is eláraszthatják a piacot a gyártó dual-boot támogatással felvértezett, Atom N550 alapokon nyugvó újdonságai, amennyiben a DigiTimes értesülései helyesek.

[bold]Megérkezett a Samsung NF310

[/bold]A Samsung piacra dobta legfrissebb netbookját, amely az NF310-es típusjelzést viseli. A friss jövevény szokás szerint most is 10.1 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, ám az már nem a megszokott 1024 x 600 pixeles, hanem 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az 1,3 Kg-os noetbook egy kétmagos Atom N550-es processzort tartalmaz, amelynek belsejében egy Intel GMA 3150-es integrált videó vezérlő teljesít szolgálatot. A rendszer 1 GB-nyi memóriát, 250 GB-os merevlemezt, 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlőt és 802.11 b/g/n WiFi adaptert tartalmaz, továbbá két darab 1,5W-os hangszóróval és egy beépített webkamerával is rendelkezik.

Az operációs rendszer szerepét egy előtelepített Windows 7 Starter Edition tölti be, de a terméken az AllShare szoftver is helyet kapott, amely akkor jöhet jól, ha a különböző DLNA kompatibilis eszközökre multimédia tartalmakat szeretnénk továbbítani. A netbook akkumulátora egyetlen töltéssel 9 órás üzemidőt kínál a rendszer számára. Az NF310-es netbook 399 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward