Az Acer egyelőre mellőzi a Windows RT-t

A cég a Windows RT friss kiadásának megjelenésére vár.

Az Acer egyelőre mellőzi a Windows RT-t

A Windows 8-as táblagépek egyre olcsóbbak: a legfrissebb modellek között már bőven találunk olyanokat, amelyek kevesebbe kerülnek 500 dollárnál. A helyzet a 8 colos érintőkijelzővel érkező példányok megjelenésével tovább javul majd, ezek között ugyanis már 380 dolláros modellel is találkozhatunk.

A Windows RT népszerűsége a kedvezőbb árcédulával rendelkező táblák jóvoltából növekedhet a nem is oly távoli jövőben, amire bizony szükség is van. Az ARM alapú rendszereket megcélzó Windows eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a gyártók lendülete is elfogyott - de talán a Windows RT következő kiadásával javul majd a helyzet.

Pont ebben reménykedik az Acer elnöke, Jim Wong is. A vállalat az idei év második negyedévében egy új, Windows RT alapú táblát szeretett volna piacra dobni, ám az operációs rendszer népszerűségét, illetve a Windows RT alapú táblák árának csökkenését látva inkább úgy döntött a vezetés, hogy mégsem dobják piacra a szóban forgó terméket. A cég most kivárásra játszik, azaz megvárja a Windows RT új, friss kiadásának megjelenését. Emiatt az Acer kínálatában majd csak az idei év második felében tűnhet fel új, Windows RT alapokon nyugvó tábla PC, előbb nem.

A Windows RT friss kiadása várhatóan a Windows 8.1 megjelenésével egy időben válik elérhetővé. A Windows 8.1 esetében augusztusban érkezik a gyártásra kész (RTM) kiadás, ami azt jelenti, hogy a szoftver nyár végén, illetve ősz elején kerül forgalomba. Remélhetőleg ekkorra az új Windows RT is elkészül, valamint a rá alapozó táblák is megjelennek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward