Automatikus portarendszer kifejlesztését kezdte el az Alvicom

Automatikus portarendszer kifejlesztését kezdte el az Alvicom

Az Új Magyarország fejlesztési terv egy programjának támogatásával fejleszt automatikus portarendszert az Alvicom Kft. Az Alvicom Automatikus Portarendszer elnevezésű alkalmazás fejlesztésének célja egy minimális emberi beavatkozást igénylő integrált portarendszer megvalósítása. A portarendszer lehetővé fogja tenni teherszállító járművek be- és kiléptetését, valamint alapanyagok beléptetését és továbbfejlesztve akár termékek elszállítását is. A portán való áthaladás automatikus vagy csak minimális emberi beavatkozást igénylő folyamat lesz, amelynek során a keletkező információkat a rendszer automatikusan továbbítja a működtető egyéb rendszerei felé. Ilyen rendszer lehet egy vállalatirányítási rendszer (SAP) vagy egy gyár gyártásirányítási rendszere. A folyamatnak, illetve a kialakítandó rendszernek része lesz a beszállítói oldalon elhelyezett modul, amely adott szállítmányok adminisztrációjával, indítási időpontjaik regisztrálásával pontosabb beszállítói nyomon követést tesz majd lehetővé.

"Az Alvicom Kft. évtizedes tapasztalattal rendelkezik gyártásirányítási rendszerek fejlesztésében. Társaságunk számára potenciális kitörési pontot jelent a felhalmozódott tapasztalatok más gyáraknál való hasznosítása, illetve az elkészült irányítási rendszerek költséghatékony testre szabása. Az automatizált termelésirányítási rendszer kifejlesztése jelentős kutatás-fejlesztési ráfordítást igényel, azonban az elkészült rendszer testre szabása már hatékonyan megtehető, ezzel növelhető társaságunk ipari automatizálási üzletágának jövedelmezősége" - jelentette ki Lakatos Attila, az Alvicom Kft. vezető munkatársa. Mint elmondta, a rendszer kifejlesztése nagy volumenű befektetést kíván az Alvicom Kft.-től, ám az uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt tovább erősítheti jelenlegi pozíciójukat a gyártási rendszerek piacán. A támogatás a teljes projekt költségének 45 százaléka, 20 072 385 forint - mondta el a Napinak Lakatos.

A projekt céljaként kitűzött portarendszer elsődleges piaca a nagy nyersanyagigényű és késztermékforgalmú termelővállalatok. Ezeknél a cégeknél kiemelt fontosságú a nyersanyagok gyors és költséghatékony beszállítása és a késztermékek elszállítása. Ilyen vállalatok például a nagy építőipari és nehézipari gyárak, valamint részben az erőművek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward