Automatikus CPU tuning az Intel új alkalmazásával

Az Intel Performance Maximizer egy gombnyomással használható, igény esetén pedig jótállás-kiterjesztést is vásárolhatunk mellé, illetve manuális tuninghoz is.

Automatikus CPU tuning az Intel új alkalmazásával

Az Intel egy érdekes segédprogramot tett elérhetővé, amely elsősorban azoknak lehet nagy segítség, akik szeretnék tuningolni meglévő processzorukat, de nem akarnak manuálisan bajlódni a beállítási lehetőségekkel, mert egyszerűen úgy érzik, galibát okoznának a próbálkozásaikkal.

Galéria megnyitása

Számukra jó választás lehet az Intel Performance Maximizer névre keresztelt segédprogram, ami igazából egy „hiperintelligens” automatizált processzor tuningoló szoftver. Az alkalmazás igazából egy gombnyomásra megkezdi a tuningot, méghozzá a processzor elemzésével, majd elkezdi emelni a magórajelet kis lépésközökkel, az egyes lépésközök között pedig stabilitástesztet végez. Ahogy a tuning falakba ütközik, az utolsó stabil órajelet alapul véve a feszültséget is elkezdi finomhangolni annak érdekében, hogy a frissen elért órajel mellett a lehető leghatékonyabban és a lehető legstabilabban működjön a rendszer, már ami az energiafelhasználást illeti.

Galéria megnyitása

Az alkalmazás használatához bizonyos feltételeknek teljesülniük kell, azaz szükség van egy Z390 Express alaplapra, legalább 8 GB-nyi rendszermemóriára, legalább 16 GB-nyi szabad tárhelyre, legalább 1809-es kiadású Windows 10 operációs rendszerre, valamint egy kilencedik generációs Intel Core processzorra is, ami szorzózár-mentes felépítéssel rendelkezik – gyakorlatilag csak a „K” és „KF” jelölésű modellek jöhetnek szóba.

Az alkalmazás a PcPer gyorstesztje alapján nem művel csodát, de némi gyorsulást azért hozhat a konyhára. Igaz, ezt az eredményt minimális utánajárással könnyedén túl lehet szárnyalni, hiszen manuális tuning segítségével sokkal nagyobb gyorsulást érhetünk el hasonló stabilitás mellett, igaz, ehhez szükség lesz némi szabadidőre. Az ingyenesen letölthető szoftver itt található.

Galéria megnyitása

Az Intel a Performance Tuning Protection Plant is megújította, ez kifejezetten a 9. generációs Intel Core processzorokhoz rendelhető. Ez gyakorlatilag egy speciális jótállás-kiterjesztő szolgáltatás, amelynek köszönhetően a hagyományos jótállási időn belül egyszer lehetőség nyílik egy tuning folyamán megsérült processzor cseréjére. Aki tehát nem bízik magában, egy 20 dolláros jótállás-kiterjesztéssel bebiztosíthatja magát, ami a mai processzorárak mellett nem feltétlenül rossz ajánlat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap