Augusztusban jönnek az olcsóbb DX11-es GeForce-ok?

Az elmúlt hetek folyamán az Nvidia első GF104 GPU-val szerelt videokártyájával, azaz a GeForce GTX 460-as modellel kapcsolatban rengeteg információt megtudhattunk. A termék a pletykák szerint valamikor júliusban teheti tiszteletét a piacon, de az olcsóbb, 200 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő termékekre sem kell már sokat várni, ha a külföldi pletykagyárak legfrissebb értesülései helyesek.

Augusztusban jönnek az olcsóbb DX11-es GeForce-ok?

Az elmúlt hetek folyamán az Nvidia első GF104 GPU-val szerelt videokártyájával, azaz a GeForce GTX 460-as modellel kapcsolatban rengeteg információt megtudhattunk. A termék a pletykák szerint valamikor ebben a hónapban rajtolhat el, és ha hinni lehet a legújabb pletykáknak, akkor a 200 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő termékekre sem kell már sokat várni.

A Coolaler munkatársai szerint a GTX 460-as modell megjelenése után érkeznek a GF106-os és GF108-as GPU-val szerelt videokártyák is. A GF106-os kódnévre keresztelt megoldással szerelt termékek a GeForce GTS 450-es és GeForce GTS 455-ös típusjelzéseket viselik majd. Ezek az újdonságok a hírek szerint sorrendben 129 dolláros és 179 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerülnek a boltok polcaira, méghozzá valamikor augusztus folyamán. A friss GPU, illetve a köré épülő videokártyák specifikációit egyelőre homály fedi, de annyi már tudható, hogy az Nvidia nem túl meglepő módon a Radeon HD 5700-as sorozató videokártyák ellen fogja harcba küldeni az új jövevényeket.

A GF108-as grafikus processzorok a 100 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő videokártyákon jelenhetnek meg. A szeptember folyamán érkező újdonságok specifikációival és pontos elnevezésével kapcsolatban nincsenek információk, de ez a helyzet reményeink szerint hamarosan változni fog. A GF108 alapú videokártyák a Radeon HD 5600-as és Radeon HD 5500-as sorozatú megoldások ellen próbálnak majd labdába rúgni.

A források az új videokártyákkal kapcsolatban egy meglehetősen érdekes információval is szolgáltak: az Nvidia annak érdekében, hogy a friss termékek elérhetősége kedvezően alakuljon, hatalmas rendeléseket adott le a TSMC felé. A nagy volumenű rendelés következtében az AMD GPU-iból a szükségesnél kevesebb készülhet majd, ugyanis a TSMC rendszerint mindig a nagyobb megrendelők igényeit elégíti ki előbb, azaz ezek a megrendelések prioritást élveznek a többiekével szemben. Hogy ez utóbbi információ halmazból mi igaz, az hamarosan kiderül, de az tény, hogy a tajvani források rendszerint megbízható informátorokkal és jó kapcsolatokkal rendelkeznek. Az egyetlen dolog ami ellentmondani látszik az egésznek, hogy ha ilyen közel van a GF106 megjelenése, akkor különös, hogy még nem tudunk róla semmit. Persze az is lehet, hogy csak kivételesen jól sikerült titkot tartani az Nvidiánál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward