Augusztusban érkezik a Liquid Jade Plus

Az Acer legújabb okostelefonja egy viselhető kiegészítővel, a Liquid Leappel karöltve mutatkozott be.

Augusztusban érkezik a Liquid Jade Plus

Az Acer legfrissebb terméke egy olyan okostelefon továbbfejlesztett változatául szolgál, ami egyelőre nem is került kereskedelmi forgalomba. A Liquid Jade még májusban állt először a kamerák kereszttüzébe, és akkor az Acer azt nyilatkozta, hogy a kecses okostelefonjának érkezésére a harmadik negyedévben fog sor kerülni. Nos, már a kijelölt időszakban járunk, de egyelőre sehol nincs a Jade, ellenben máris megkapta a feltuningolt kivitelét, a Liquid Jade Plust.

A tavasszal leleplezett változathoz képest a Plus csak a memóriák terén jelent előrelépést, minden más maradt a régiben, beleértve a külső kialakítást is. A rendszernek immáron 2 GB-nyi memóriával lehet gazdálkodnia egy helyett, a felhasználóknak pedig az eredeti 8 GB-os tárkapacitás helyett itt már 16-ot kell beosztaniuk. Az előrelépés leginkább a RAM tekintetében bír nagy jelentőséggel, a háttértár ugyanis bővíthető volt és lesz is microSD kártya segítségével. A készülék szívében továbbra is egy MediaTek MT6582 van jelen, ennek megfelelően négy 1,3 GHz-es Cortex-A7 processzormaggal, valamint egy Mali-400 MP2 grafikus egységgel lesz dolga a jövendőbeli tulajdonosoknak. Ez már elegendő az Android mozgatásához, de azért nem egy csúcsmegoldás (főleg az IGP), így előfordulhat majd, hogy elgondolkodik a Jade Plus, és ez itt biztosan nem a rendszermemória hibája lesz. A telefon két SIM kártya kezelésére lett kiképezve sokak örömére. A kapcsolati képességeinek tárházában megtalálható egy 21 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtető 3G HSDPA+ modem, Bluetooth 4.0 modul, 802.11n szabványnak megfelelő Wi-Fi, valamint persze az A-GPS vevő sem maradhatott ki a sorból.

A különböző tartalmak egy 5 hüvelykes, IPS kijelzőn fognak feltűnni, ami a Zero Air Gap technológiának köszönhetően kevésbé lesz hajlamos a fényvisszaverésre, magasabb kontrasztot nyújt, ugyanakkor a megjelenítés élesebb, erőteljesebb lesz, és az olvashatóság is javul, kiváltképp erős napfényben. Az 1280 x 720-as felbontásból eredően a felhasznált panel ~294 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál, ami már beleesik abba a tartományba, amikor a szem az átlagos használati távolságból nem érzékeli a szomszédos pixeleket, tehát nagyjából összefüggő képet lát. A megjelenítő védelméről egy Gorilla Glass 3 üveg gondoskodik majd, így remélhetőleg jól fogja bírni a mindennapos használat során elszenvedett fizikai behatásokat. A Jade Plus főkamerája 13 megapixeles fényképek és 1080p-s videófelvételek készítésére biztosít lehetőséget. Az egység a remekbe szabott, F/1.8-as apertúrájú lencserendszernek, illetve a LED-es segédfénynek köszönhetően rosszabb fényviszonyok mellett is jól fog szerepelni, ráadásul még villámgyors is, hiszen a másodperc tört része alatt képes a kívánt témára fókuszálni, így remélhetőleg mindig éles fotó készül majd a feledhetetlen pillanatokról. Videócsevegések „levezénylése” sem jelent az eszköznek gondot, mivel előre is került egy 2 megapixeles kamera.

Az okostelefonon a legfrissebb Android, a 4.4-es verziószámmal illetett KitKat lesz jelen. Az Acer némileg még ki is egészítette itt-ott a gyári rendszert, így rengeteg kisebb nagyobb érdekességre figyelhetnek majd fel az érdeklődők. A Liquid Jade bemutatásakor a gyártó külön kiemelte azt, hogy a 140.5 x 69 mm-es felületű mobil mindössze 7,5 milliméter vastag, és ez így maradt a Jade Plusnál is, hiszen nem változott a ház. A karcsú gépezetnél azonban nem maradt kompromisszummentes a méret: az üzemidőről egy szerény, 2100 mAh-s kapacitású akkumulátor fog gondoskodni. Összességében ez lehet az újdonság leggyengébb pontja. A Jade fekete, fehér vagy a nevéhez passzolóan jádezöld ruhában lesz hazavihető.

Az Acer Liquid Jade Plus a tervek szerint még a nyár folyamán bevetésre kerül majd. A vékony okostelefon jelen állás szerint 280 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható. Elsőként Európában, azon belül is Németországban bukkanhat fel, és várhatóan a hazai boltok polcain – ezzel együtt talán valamely szolgáltató kínálatában – is felfedezhető lesz.

A friss mobil mellett egy másik termékről is érdemes néhány szóban megemlékezni. A Liquid Leap az Acer első viselhető kütyüje, és ez is a Liquid Jade Plusszal együtt fog befutni. Az eszköz egy 1 colos kijelzőt használ a felhasználó tájékoztatására, ami meglehetősen sok információ kirajzolására lesz alkalmas. Látható majd rajta a pontos idő, értesítés minden friss eseményről, a pillanatnyilag játszott zene címe vagy akár a várható időjárás, sportolás közben pedig az elégetett kalóriákat számolja ezen a Leap. Ez az apróság a különböző testedzések során információkat gyűjt, melyeket továbbit arra az okostelefonra, aminek a klienséül szolgál.

A kapcsolatteremtéshez Bluetooth LE modult használ, egyetlen feltöltéssel így akár egy hetet is kibírhat folyamatos használat mellett. Mint a legtöbb ilyen karperec, ez is bírja a port és a vizet valamilyen mértékig – fürdés és strandolás vállalható benne, de búvárkodni ezzel sem érdemes elindulni. A Liquid Leap 100 euróért kelleti majd magát, ami bizony nem kis összeg egy karkötőért, ám a képességeit tekintve az okosórák és az olcsó fitneszkiegészítők között helyezkedik el, így ez végső soron nem is rossz ajánlat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward