Augusztus végére kész a Windows 8.1 RTM

Az új szoftvert elsőként az OEM-ek kapják kézhez, ahogy az lenni szokott.

Augusztus végére kész a Windows 8.1 RTM

A Microsoft Windows 8.1-es operációs rendszerének bemutató kiadása már két hete elérhető, így aki ki szerette volna próbálni a szoftvert jelenlegi állapotában, valószínűleg már meg is tette. A telepítéshez szükséges tanácsokat korábban már csokorba szedtük, így most nem ezekkel, hanem a Windows 8.1 várható megjelenésével foglalkozunk.

A napokban került megrendezésre a Microsoft világméretű partnerkonferenciája (Worldwide Partner Conference), amelyen Tami Reller, a vállalat egyik munkatársa értékes információkat osztott meg a jelenlévőkkel. A korábbi hírek alapján már tudható volt, hogy a Windows 8.1 RTM, azaz a Windows 8.1 gyártásra kész kiadása valamikor augusztusban érkezik, ám az informátorok akkoriban még augusztus elsejét emlegették lehetséges időpontként. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, így tisztult a kép is. A hivatalos bejelentés szerint a Windows 8.1 RTM kiadása augusztus végétől kezdve lesz elérhető, de első körben csak az OEM vállalatok kapják kézhez. Ennek köszönhetően a nagy karácsonyi ajándékvásárlási láz kezdetére már kellő mennyiségben állhatnak rendelkezésre azok a konfigurációk, amelyeken Windows 8 helyett immár Windows 8.1 teljesít szolgálatot.

Mivel a Windows 8.1 ingyenes frissítés formájában válik elérhetővé a Windows 8 felhasználók számára, így az sem lenne meglepő, ha az RTM változat megjelenésével együtt a végfelhasználók is megkapnák az új szoftvert. Persze az is benne van a pakliban, hogy a Microsoft a korábbi gyakorlatnak megfelelően most is az októberi rajtot preferálja majd, ahogy ezt a Windows 8 esetében is tette.

A Windows 8 bemutató kiadása 2012. május 28-án jelent meg, majd augusztus elsejére elkészült az RTM változata is, ám a felhasználók csak október 26-án juthattak hozzá az új operációs rendszerhez. Ekkor kerültek forgalomba az első olyan komplett számítógépek is, amelyeken Windows 8 futott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward