Augusztus 27-én érkezik az új Kindle

Az iPad már most nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik, min az Amazon Kindle évre keresztelt e-könyv olvasója, de ez a gyártót nem tántorítja el attól, hogy bejelentse készülékének legfrissebb változatát. A Kindle természetesen képességek és célcsoport tekintetében nem igazán hasonlítható össze az iPad-del, de ha lassan is, kétségkívül kezd egyre népszerűbb lenni a termék.

Augusztus 27-én érkezik az új Kindle

Az iPad már most nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik, min az Amazon Kindle évre keresztelt e-könyv olvasója, de ez a gyártót nem tántorítja el attól, hogy bejelentse készülékének legfrissebb változatát, ami még mindig kifejezetten olvasásra készül.

Az új kiadás ajánlott végfelhasználói ára mindössze 139 dollár lesz, így minden lehetőség megvan arra, hogy szélesebb körben terjedhessen el a termék. Az Amazon tervei szerint a friss Kindle várhatóan augusztus 27-én kerülhet forgalomba és csak WiFi támogatással rendelkezik majd. Amennyiben 3G támogatásra is igényt tartunk, akkor a 189 dolláros változatot kell megvásárolni, az ugyanis már 3G adapterrel is büszkélkedik. Ez utóbbira azért van szükség, mert így az AT&T hálózatán keresztül kényelmesen megvásárolhatjuk és letölthetjük a kiszemelt e-könyveket, akárhol is legyünk. Persze térerő nem árt.

A Kindle a frissítés ellenére továbbra is 6 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, de  a készülék háza elődjénél összességében 21%-kal kisebb és a termék súlya is csökkent, méghozzá 15%-kal. Az Amazon közleménye szerint a szerkezet E-Ink kijelzőjén némi fejlesztést eszközöltek és az adattároló kapacitást is megduplázták.  A kijelző egyébként a korábbinál 50%-kal magasabb kontrasztot kínál és alkalmazásával 20%-kal gyorsabb lapozásokra van lehetőség. Az akkumulátoridő szintén figyelemreméltó: ha kikapcsoljuk a vezeték nélküli adatkommunikációs szolgáltatásokat, akkor akár egy hónapig is elműködik egyetlen akkumulátortöltéssel az újdonság, ami bizony nem kevés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward