Augusztus 12-én érkezik a Windows 8.1 Update 2?

A legfrissebb hírek szerint lényegi újításokra nem is igazán számíthatunk a következő nagy Windows 8.1 frissítéstől.

Augusztus 12-én érkezik a Windows 8.1 Update 2?

A Windows 8.1 következő nagy frissítése a már csak alig pár hétre van – legalábbis amennyiben hihetünk a legfrissebb pletykáknak. Ezek egyébként egybeesnek a korábbi híresztelések állításaival.

A WinBeta beszámolója szerint a Windows 8.1 következő nagy frissítése, amely Windows 8.1 Update 2 munkanév alatt fut, augusztus 12-én jelenhet meg hivatalosan – ez a dátum keddi napra esik. A WinBeta információi alapján a következő nagy frissítés csak apróbb finomhangolásokat, illetve hibajavításokat tartalmaz, lényegi újítás nem igazán lesz benne. A Start menüs kiegészítés nem lesz benne a Windows 8.1 Update 2-ben, azt ugyanis egy későbbi kiadásra tartogatja a Microsoft. A korábbi tervek még úgy szóltak, hogy a Windows 8.1 Update 2-ben visszatér majd a Start menü, de a Microsoft illetékesei időközben meggondolták magukat, és megtartották a sokak által visszavárt rendszerkomponenst a jövőre érkező következő generációs operációs rendszernek, a Thresholdnak, amit egy ideje Windows 9 névvel is előszeretettel emlegetnek.

Összességében az augusztus 12-i megjelenés teljesen hihetőnek tűnik, ugyanis pont a Patch Tuesday napra esik, amikor a Microsoft több fontos hibajavítást szokott kiadni, plusz a ZDNet korábbi, egészen pontosan áprilisi állításaival is összhangban van. Utóbbiban a Microsoft ügyekben jól értesültnek számító Mary Jo Foley azt állította, a Windows 8.1 Update 2 várhatóan augusztus folyamán jelenik majd meg.

A jövőre érkező új operációs rendszer egyébként nem csak Start menüt kap, egy másik fontos újítás is feltűnik benne: a Threshold esetében asztali számítógépeken letiltásra kerül a Modern UI, de ezt igény esetén bármikor engedélyezhetjük majd, ha esetleg hiányozna.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward