Atomos mini-PC, Nvidia grafikus vezérlővel

Úgy tűnik van még aki fantáziát lát a Cedar Trail Atom processzorból és Nvidia videokártyából álló kompakt asztali számítógépekben.

Atomos mini-PC, Nvidia grafikus vezérlővel

A legfrissebb apró, Atommal szerelt, Nvidia videokártyával ellátott komplett PC-t ezúttal a Giada mutatta be. A feketében és fehérben egyaránt elérhető újdonság 192 x 155 x 26 milliméteres mérettel bír, belsejében pedig egy NM10 Express alapú alaplapban egy Atom D2500-as lapul. A 30 wattos fogyasztás mellett üzemelő PC alap esetben 2 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es rendszermemóriával érkezik, de ez igény esetén 4 GB-ig bővíthető – apró hiba, hogy ekkor a 2 GB-os modul helyére egy 4 GB-osat kell bepakolni, ugyanis csak egy So-DIMM memóriafoglalat áll rendelkezésre.

Az új konfiguráció ezúttal nem a Cedar Trail sorozatú Atom processzor videó vezérlőjére, hanem egy picivel ütőképesebb megoldásra, egy Nvidia GT 610-es videokártyára támaszkodik, amely 512 MB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodik. A Giada tehát úgy döntött, hogy nem foglalkozik a korosodó ION2-vel, a frissebb Atomok mellé egy kicsit ütőképesebb VGA-t pakol. Az adatok tárolásáról alap esetben egy 320 GB-os mobil merevlemez gondoskodik, de opcionálisan mSATA csatolófelülettel ellátott SSD meghajtót is beszerelhetünk a pici házba.

A Giada i35G kommunikációs lehetőségek tekintetében rendkívül jól fel van szerelve, ugyanis a megszokott Gigabites Ethernet port mellett 802.11n típusú WiFi adapter és Bluetooth adapter is helyet kapott benne.

A csatlakozók között eztúttal összesen 5 darab USB 2.0-s port, a szokásos audió portok, valamint egy HDMI és egy D-Sub videó kimenet található. A kínálatban a WiFi adapterhez tartozó antenna csatlakozó és a Gigabites Ethernet port RJ45-ös csatlakozója is jelen van, plusz még egy öt az egyben memóriakártya-olvasót is kapunk (SD/MMC/MS/MS Pro). Furcsa módon az előlapi USB csatlakozó kék színű, amellyel az USB 3.0-s portokat szokás jelölni, de mind a sajtóközleményben, mind pedig a gyártó hivatalos weboldalán USB 2.0-s portról olvashatunk. Lehet, már készül az USB 3.0-s változat is?

Kék színű USB port ide vagy oda, az már biztos, hogy a pici PC-n egy Kensington zár is van, amellyel a konfigurációt masszívabb tárgyhoz rögzíthetjük, hogy így megnehezítsük a tolvajok dolgát.

A Giada i35G-hez tartóállvány és VESA szerelőkeret egyaránt jár: előbbivel az asztalon, álló formátumban, utóbbival pedig VESA támogatással ellátott monitor vagy televízió hátulján helyezhetjük el a terméket. Az irodai munkára, zenehallgatásra, filmnézésre és egyéb, alacsonyabb terhelést jelentő feladatokra egyaránt bevethető PC már elérhető Kanadában és az Amerikai Egyesült Államok területén. A termék 274 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira.

Opcionálisan előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszer is kérhető az újdonsághoz, de ez némi felárat jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward