Átmatricázható táblák és okostelefonok Nvidia módra?

Az Nvidia a legfrissebb pletykák szerint saját okostelefonok és táblák készítésén gondolkodik, ezeket a gyártó partnerei saját márkanév alatt értékesíthetik majd tovább.

Átmatricázható táblák és okostelefonok Nvidia módra?

Szárnyra kapott egy meglehetősen érdekes pletyka, amely arról számol be, hogy az Nvidia hamarosan saját maga gyárt majd referencia okostelefonokat és táblákat, amelyeket aztán a különböző vállalatok átmatricázva, vagy az Nvidia logót megtartva dobhatnak piacra.

Az Nvidia az okostelefonok és táblák szegmensében a Tegra SoC egységre alapoz, ami méltán népszerű a partnerek és a felhasználók között. A jövőben a Tegra chippel ellátott okostelefonokat és táblákat nem csak a vállalat partnerei, hanem maga az Nvidia is gyártani fogja, méghozzá azzal a céllal, hogy ezeket a különböző cégek átmatricázva - saját márkanevükkel ellátva - tovább értékesíthessék a felhasználóknak. Persze itt most nem felsőkategóriás példányokra kell gondolni: a vállalat az alsókategóriás termékek szegmensében kezdi el alkalmazni az említett gyakorlatot, azaz az átmatricázható újdonságok nem jelentenek majd konkurenciát sem az iPhone, sem az iPad számára.

Illusztráció, a pletykához semmi köze.
Illusztráció, a pletykához semmi köze.

Az új, referencia platformra alapozó Nvidia okostelefonok és táblák első körben az Észak-Amerikán kívüli piacokon próbálnak majd labdába rúgni. A források szerint lesz a termékek között egy 7 colos és egy 10 colos képátlójú érintőkijelzővel érkező tábla PC, amelyek májusban vagy júniusban jelenhetnek meg. Ez az időszak már nincs messze, így rövidesen kiderülhet, igazak-e a pletykák.

Az Nvidia egyébként csinált már hasonló dolgot, igaz, nem táblákkal vagy okostelefonokkal, hanem videokártyákkal és alaplapokkal. A cég például a GeForce GTX 690-es videokártyából is készített saját kiadást, amit aztán partnerei saját márkanév alatt értékesíthettek. Hasonló gyakorlatra az alaplapok szegmensében is volt példa. Persze egy sajátmárkás tábla vagy okostelefon elkészítésekor kissé bonyolultabb a helyzet, mint az alaplapok és a videokártyák esetében, de a gyártónak már ezen a téren is lehet némi értékes tapasztalata, méghozzá a Project Shieldnek köszönhetően. Utóbbi egy mobil játékkonzol, ami Tegra 4-es SoC-ra épül, 5 colos képátlójú kijelzővel érkezik és egy konzolos stílusú játékvezérlőt is tartalmaz.

A gyártó azzal, hogy átmatricázható táblákat és okostelefonokat kínál partnereinek, sok olyan cégnek segítséget nyújthat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő erőforrással és/vagy tapasztalattal saját tábla, illetve okostelefon legyártásához/legyártatásához. A lehetőség egyes cégek számára kockázatcsökkentő megoldásnak is minősül.

A referencia Nvidia táblák és okostelefonok a mobilszolgáltatók számára különösen vonzóak lehetnek majd, akik segítségükkel egyszerűen kínálhatnak sajátmárkás készülékeket is. Már amennyiben a pletyka igaz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward