Átjárhatósági kampányba kezdett a Microsoft

Elindította a Microsoft a Dokumentum-átjárhatósági kezdeményezését, amelynek célja - nevéhez híven - bizonyos dokumentum-formátumok különböző platformok és operációs rendszerek közti átjárhatóságának ellenőrzése és lehetőség szerinti fejlesztése.

Átjárhatósági kampányba kezdett a Microsoft

Elindította a Microsoft a Dokumentum-átjárhatósági kezdeményezését (Document Interoperability Initiative), amelynek célja - nevéhez híven - bizonyos dokumentum-formátumok különböző platformok és operációs rendszerek közti átjárhatóságának ellenőrzése és lehetőség szerinti fejlesztése.

Ennek érdekében a cég számos egyeztetést és összejövetelt szervez majd világszerte - a Novell-el, a Nuance-szal és a Quickoffice-szal pedig már tegnap találkozott a Massachusetts-i Cambridge-ben tető alá hozott rendezvény alkalmával. A megbeszélések középpontjában a jelentős népszerűségnek örvendő, és leginkább az OpenOffice-hoz kötődő ODF-formátum, valamint a Microsoft saját, kevésbé népszerű Open XML-szabványa állt, amelyet szinte kizárólag a cég saját Office-alkalmazásai támogatnak.

További érdekessége a kezdeményezésnek, hogy - természetéből adódóan - nem csak az XP-vel és a Vista-val foglalkozik, hanem gyakorlatilag mindent igyekszik felölelni a Mac OS X Leopard-tól a Linux-on át számos mobiltelefon-platformig, köztük természetesen az iPhone-nal, a Palm OS-el, a Symbian OS-el és a Microsoft saját Windows Mobile-jával is.

Mintegy mellékesen kiadta egyben a Microsoft a v1.1-es frissítést is az ODF/Open XML konverteréhez Excel-hez és PowerPoint-hoz. Nem részletezték ugyan, hogy pontosan mik is kerültek itt fejlesztésre, de legalábbis sugallták azt, hogy az általánosságban vett teljesítmény sok szempontból javult. És hogy ez pontosan mit is jelent, azt nyilván mindenkinek magának kell kitapasztalnia, aki használni kívánja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward