Átalakulás: vége az ATI-nak, AMD lesz helyette

Az AMD és az ATI már egy jó ideje egy vállalatnak tekinthető, ám eddig  a gyakorlat szerint ha videokártyáról volt szó, akkor az ATI-t, ha processzorról, akkor pedig az AMD-t említettük meg gyártóként. Úgy tűnik, hogy mától ennek a helyzetnek vége: az AMD még 2006-ban vásárolta fel az ATI-t, de az ATI márkanevet megtartotta, ám mostantól ennek vége, ezután a cégek egyformán az AMD névre hallgatnak.

Átalakulás: vége az ATI-nak, AMD lesz helyette

Az AMD és az ATI már egy jó ideje egy vállalatnak tekinthető, ám eddig  a gyakorlat szerint ha videokártyáról volt szó, akkor az ATI-t, ha processzorról, akkor pedig az AMD-t említettük meg gyártóként. Az AMD még 2006-ban vásárolta fel az ATI-t, ám a márkanevet megtartotta. Mostantól ennek vége, ezután a cégek egyformán az AMD névre hallgatnak.

A vállalat egy új működési struktúrát alkotott, amelynek eredményeként kisebb változások lesznek a személyi állomány, illetve a feladatkörök tekintetében is. A grafikus processzorok, valamint a központi egységek fejlesztése és tervezése az Advanced Technology Group névre keresztelt részleg feladata lesz, amelyet Rick Bergman fog vezetni. A marketing csoport élére Nigel Dessau kerül, míg a vásárlókkal foglalkozó részleget Emilio Ghilardi vezeti majd.

Az AMD szóvivője szerint a grafikus- és a processzor szegmens összevonásával még nagyobb működési hatékonyságot érhetnek el a jövőben, ezzel egy időben - szintén a lépés hatására - mindkét szegmensben felgyorsulhatnak a piaci folyamatok. No de mit jelent ez az összevonás a rendkívül népszerű ATI Radeon sorozat számára? Gyakorlatilag semmilyen jelentős hatástól nem kell tartaniuk a vásárlóknak, a termékcsalád továbbra is jelen lesz a piacon, az egyetlen lényeges különbség mindössze annyi, hogy ezentúl ATI helyett AMD szócska szerepel a gyártó megnevezésének helyén.

A működési modell átalakítása mellett egy munkatárs távozását is bejelentették: Randy Allen, aki eddig a cég Computing Solutions csoportjának rangidős alelnöke volt, nem dolgozik már tovább a vállalatnál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward