Átalakul az LG eddig stratégiája mobilos fronton

Az LG G-szériával a csúcson már nem kell számolni, és jöhet egy elérhetőbb prémium termékvonal.

Átalakul az LG eddig stratégiája mobilos fronton

Az LG Mobile az utóbbi időben sajnos nem mutatott túl jó szereplést, és ez minden szempontból igaz a vállalatra. Néhány nagy dobása és jó húzása volt, de nem tudott átütő hardvert letenni az asztalra, kifogyott az innovációból, és szoftveresen pedig teljesen kudarcot vallott, kínkeservesen halad a frissítésekkel, már ha az adott készülék egyáltalán részesül támogatásban, mert erre is egyre kevesebb a példa.

Néhány évvel ezelőtt az LG még kiváló újításokkal tudott szolgálni, és nagyon vonzó okostelefonokat tett le az asztalra, de mostanra annyira beleszürkült a mezőnybe, hogy a vezetők szerint komoly változásokra van szükség. A cég a legfrissebb jelek szerint a G-szériát, ami egykor még kiváló hírnek örvendett, le fogja fokozni, és talán lassan ki is vezeti a piacról, miközben visszahoz egy olyan régi márkanevet, amihez egészen különleges próbálkozások fűződnek.

Galéria megnyitása
LG BL-40 Chocolate

Iparági források szerint az LG leporolja a Chocolate nevet, és ezt felhasználva dobhat majd piacra tömegeknek szánt prémium terméket. Néhány olvasónk talán még tudja, hogy a Chocolate sorozaton belül a dél-koreai szakemberek olyan eszközöket mutattak be, mint például a BL40, ami már 2009-ben 21:9-es képaránnyal rendelkezett, vagy a KG800, mely szétcsúsztató kivitelben, a zenei lehetőségeivel kérkedett még korábban. (A Chocolate LG modellek egyébként eredendően a Black Label szériába tartoztak, de erre valószínűleg már tényleg kevesen emlékeznek.)

Az LG számára fontos a mobilpiac, ezt az utóbbi időben többször is hallottuk több kiemelt személytől, kézzel fogható változás azonban a mai napig nem történt, ami azt mutatta volna, hogy tényleg szeretne javítani a mostani helyzeten. Azonban az LG G-széria alacsonyabbra pozicionálása, elérhetőbbé tétele, valamint egy új prémium vonal bevezetése, már jó irány lehet. Az eddig információk alapján elképzelhető, hogy a Chocolate név egy olyan mobillal tér majd vissza, ami felsőkategóriás képességeket fog nyújtani jó ár-érték arány mellett. Ugyanis a leírás szerint sokak számára teheti elérhetővé az érkező újdonságot a vállalat.

Galéria megnyitása
LG G9 ThinQ előzetes render

Az LG G9 ThinQ kapcsán pedig az a hír járja, hogy 5G támogatással fog szolgálni, de nem a Snapdragon 865-öt alkalmazza majd a Snapdragon X55 modemmel, hanem a Snapdragon 765G bukkanhat fel benne. Az okostelefon AMOLED technológiás megjelenítőt kap majd, ami Full HD+ felbontással rendelkezik és nagy lesz a képátlója. Támogatja majd a készülék a Dual Screen technológiát, és ennek megfelelően társkijelzős kiegészítőt fog kapni. 48 megapixeles kamerát szállíthat, és 4000 milliamperórás telepből nyerheti az energiát. Az ára pedig nem lesz magasabb, mint az LG G8 ThinQ-nak volt.

Az LG számára – és persze minden más gyártónak – a koronavírus-járvány váratlan nehézségeket okozhat, de reményeink szerint a cég emiatt nem fogja majd vissza a fejlesztéseket, és végrehajtja a terveit. Kíváncsian várjuk, hogy milyen irányú változások jöhetnek a következő hónapokban, amik az LG Mobile felfuttatására irányulnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap