Asztalként is funkcionáló PC házakat mutatott be a Lian Li

A két újdonság közül a nagyobbikban nem egy, hanem rögtön két komplett PC is elfér.

Asztalként is funkcionáló PC házakat mutatott be a Lian Li

A Lian Li – sok egyéb más gyártóval együtt – gőzerővel készül a június harmadikán induló Computex 2014-re, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk. A cég illetékesei úgy döntöttek, két legújabb számítógépházukról, amelyek több szempontból is érdekesek, még jóval a rendezvény előtt lerántják a leplet.

A hivatalos bejelentés keretén belül két rendhagyó újdonság mutatkozott be, amelyek mindketten használhatóak számítógépházként, illetve számítógépasztalként.

Lian Li DK-01X és DK-02X

A DK-01X és DK-02X típusjelzéssel ellátott termékek közül az első csak egyetlen egy számítógép konfigurációt fogad, de az akár HPTX formátumú alaplapra is támaszkodhat. A második kuckó már két konfigurációt tud elszállásolni: egy HPTX formátumú alaplappal rendelkező erőművet, illetve egy Mini-ITX formátumú alaplappal ellátott PC-t, ami akár egy ütős mini gamer erőmű is lehet.

A DK-01X modell 10 darab kivehető bővítőhellyel várja a különböző meghajtókat, a DK-02X pedig 8 bővítőhelyet kínál a kisebb, 9-et pedig a nagyobb rendszer számára. Az újdonságok repertoárjában még vékony optikai meghajtókat fogadó bővítőhelyet is találunk, ami akár egy 2,5 hüvelykes SSD meghajtó elszállásolására is bevethető.

Lian Li DK-01X és DK-02X

A házak belsejében 175 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak a processzorhűtők, a videokártyák pedig maximum 400 milliméternyi helyet kaphatnak. Hűtés tekintetében sem rossz a helyzet, a léghűtés mellett akár folyadékhűtés alkalmazására is van mód. A DK-01X elején egy 360 milliméteres hőleadó radiátor fér el, a DK-02X pedig két 240 milliméteres helyet kínál. A ventilátorok bővítőhelyei előtt természetesen kivehető szűrő is lapul.

Lian Li DK-01X

Lian Li DK-02X

Az új, különleges kivitelben érkező számítógépházak 805 milliméter magasak, de magasságuk akár 835 milliméterre is emelhető, hogy nagyobb hely legyen alattuk. A sorból az egér és a billentyűzet tárolására szolgáló tálca sem hiányzik, ami természetesen le is vehető. A házak jobb szélén az éppen használaton kívüli perifériákat tárolhatjuk – a fejhallgatók külön akasztót is kaptak. Az új számítógépházak kettő vagy három monitor alkalmazására is lehetőséget adnak, de a monitorok rögzítéséhez használható kiegészítők csak némi felár ellenében járnak.

Lian Li DK-01X

Lian Li DK-02X

Az előlapi portok között a DK-01X esetében négy USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató bemenet sorakozik. A DK-02X ugyanezeket a csatlakozókat kínálja, de ezek duplán lettek elhelyezve, hogy a házban lapuló mindkét PC-hez legyen elég előlapi port.

Lian Li DK-01X és DK-02X

A DK-01X és a DK-02X július végén válik elérhetővé az Amerikai Egyesült Államok területén. A kisebbik újdonság 989 dollárba, a két PC-t fogadó DK-02X pedig 1189 dollárba kerül majd.

A termékek várható európai megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward