ASUS USB 3.0 Boost: akár 170%-os gyorsulás

Az ASUS bemutatta USB 3.0 Boost névre keresztelt szolgáltatását, amelynek lényege abban rejlik, hogy elérhetővé válik az UAS potokoll az USB 3.0-s portok esetében, így optimális esetben akár 170%-kal magasabb adatátviteli sebesség állhat rendelkezésre, mint korábban.

ASUS USB 3.0 Boost: akár 170%-os gyorsulás

Az ASUS bemutatta USB 3.0 Boost névre keresztelt szolgáltatását, amelynek lényege abban rejlik, hogy segítségével elérhetővé válik az UAS potokoll az USB 3.0-s portok esetében, így optimális esetben akár 170%-kal magasabb USB 3.0-s adatátviteli sebesség állhat rendelkezésre, mint korábban.

Az UASP (USB Attached SCSI Protocol) támogatást kínáló szolgáltatás jóvoltából nem csak hogy növelhető az USB 3.0-s portok adatátviteli sebessége, de ezzel egy időben csökkenthető a késleltetés, valamint a processzor vállára nehezedő teher mértéke is. Az UASP segítségével maximálisan kihasználható az USB 3.0-s technológia által kínált adatátviteli sávszélesség: az eljárás alkalmazásával több adatátviteli kérés kezelésére van mód, nem úgy, mint a BOT (Bulk-Only Transport) alapú megoldásoknál, amelyeknél várakozási sorra épül a feladatkezelés, azaz egyszerre csak egy feladat végezhető el. A kezdeti USB 3.0-s megoldások mind-mind BOT alapon működtek, csak úgy, mint az USB 2.0-s technológiára épülő portok, ezáltal korlátozott volt mind az elérhető adatátviteli sebesség, mind pedig a sávszélesség. Az UASP természetesen visszafelé kompatibilis a BOT protokollal is.

Az ASUS új szoftvere, az USB 3.0 Boost segít kiaknázni az UASP módban rejlő lehetőségeket. A felhasználóbarát, letisztult kezelőfelülettel ellátott szoftver összesen háromféle módot kínál annak érdekében, hogy a különféle felhasználói igények még rugalmasabban kiszolgálhatóak legyenek. Az első az UASP Mód, amellyel a lehető legjobb adatátviteli sebesség, illetve rugalmasság érhető el. A Turbó Mód ezzel szemben felgyorsítja az összes USB-s eszközt, míg a Normál Mód az eredeti USB 3.0-s működést kínálja a különböző eszközökkel való maximális kompatibilitás érdekében. A szoftver automatikusan is képes felismerni a különböző USB-s csatlakozóra kapcsolódó eszközök számára legideálisabb működési módot, sőt, szükség esetén képes az UASP és a Turbó módok között is váltani.

Az USB 3.0 Boost szolgáltatás az alábbi felsorolásban olvasható alaplapokhoz érhető el, az újításhoz tartozó szoftvert pedig innen lehet beszerezni. A gyártó elmondása szerint a hamarosan megjelenő X79-es lapkakészlettel szerelt alaplapok esetében is elérhető lesz az újítás.

Íme, a lista:

[bold]Intel

[/bold]

Z68  

[list type="unordered"]

[*]Maximus IV GENE-Z/GEN3  

[*]P8Z68-V PRO/GEN3  

[*]P8Z68-V/GEN3  

[*]P8Z68-V PRO

[*]P8Z68-V

[*]P8Z68-V LE  

[*]P8Z68-V LX  

[*]P8Z68-M PRO

[/list]

AMD

990FX/990X/970

[list type="unordered"]

[*]SABERTOOTH 990FX  

[*]M5A99X EVO     

[*]M5A97 EVO  

[*]M5A97 PRO  

[*]M5A97  

[/list]

A75  

[list type="unordered"]

[*]F1A75-V EVO  

[*]F1A75-V PRO  

[*]F1A75-M PRO  

[*]F1A75-M PRO/CSM

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward