ASUS ultrabook Radeon HD 8550M-mel

Néhány webshopban feltűnt egy érdekes Asus noteszgép, amelyben Radeon HD 8550M típusú videokártya teljesít szolgálatot.

ASUS ultrabook Radeon HD 8550M-mel

A szóban forgó ultrabook a VivoBook U38DT típusjelzést viseli és olyan mobil videokártyát alkalmaz, amit az AMD hivatalosan még be sem jelentett. A Radeon HD 8550M típusú mobil videokártyával kapcsolatban sajnos semmi érdemi információ nem áll rendelkezésre – mindössze annyi biztos, hogy 1 GB-nyi fedélzeti memóriát alkalmaz. Csak remélni tudjuk, hogy itt nem átnevezett Radeon HD 7000-es sorozatú megoldásról van szó, de sajnos nagy rá az esély.

Radeon HD 8000-es sorozatú be nem jelentett videokártya ide vagy oda, a noteszgép egyéb tulajdonságairól azért már lehullott a lepel. Az 1,6 kilogrammos ultrabook 13,3 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítást alkalmazó LCD kijelzővel érkezik, ami a manapság oly népszerű 1366 x 768 pixeles natív felbontásra támaszkodik. A processzor szerepét egy 1,6 GHz-es magórajelen ketyegő, A8-4555M típusjelzéssel ellátott Trinity APU tölti be, amelyhez 4 GB-nyi rendszermemóriát társítottak. Az adatok tárolásáról egy 500 GB-os merevlemez gondoskodik.

A felsoroltakon kívül 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, Bluetooth 4.0-s adapter, SD memóriakártya-olvasó, HDMI videó kimenet és három darab USB 3.0-s port is rendelkezésre áll. A kiváló hangzásról Bang & Olufsen ICEPower típusú audió rendszer gondoskodik. Az új ultrabook hatcellás akkumulátort kapott, ami egyetlen akkumulátoröltés hatására nagyjából ötórányi üzemidőt biztosít a rendszer számára.

A Radeon HD 8550M videokártyát tartalmazó VivoBook U38DT előtelepített Windows 8-as operációs rendszerrel érkezik, ára pedig 800 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward