ASUS RoG MARS 760: a legújabb két GPU-s fenevad

Az ASUS egy új videokártyát mutatott be, azoknak, akik valami különlegességre vágynak

ASUS RoG MARS 760: a legújabb két GPU-s fenevad

Az ASUS egy igazán erős, két grafikus processzorral ellátott videokártyát mutatott be, amely a Mars 760-as típusjelzést kapta és a RoG sorozatot erősíti. A különleges videokártya igényes kivitelben érkezik, teljesítményére pedig abszolút nem lehet panasz, hiszen a GPU és a memória némi gyári tuningon is átesett.

A fedélzeten tulajdonképpen egy GeForce GTX 760 SLI rendszer teljesít szolgálatot: a vállalat mérnökei egy-egy GK104-es GPUt helyeztek el a terméken, amelyekhez egyenként 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória jár. Az egyes GK104-es GPU-k 1152 CUDA magot, 96 textúrázót és 32 renderelő egységet vonultatnak fel. A GPU magórajel ezúttal 1008 MHz-es értéket képvisel, de ez a GPU Boost 2.0 jóvoltából a terhelés függvényében feltornázható egészen 1072 MHz-ig. Jól látható, hogy az ASUS RoG MARS 760 két darab tuningolt GPU-ra támaszkodik, így sebesség tekintetében abszolút nem kispályás. Az egyes GPU-khoz 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik 2-2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória, amelynek effektív órajele 6,6 GHz, azaz a fedélzeti memória sem úszta meg a tuningot (+10%). Persze, ha a fenti értékeket kevesellnénk, a mellékelt RoG sorozatú GPU Tweak alkalmazással könnyedén javíthatunk a helyzeten.

A tuningolt komponensek hűtéséről egy pofás dizájnnal rendelkező, kétslotos felépítésű videokártya hűtő gondoskodik, amely két ventilátort alkalmaz. A hűtőrendszer nyolc darab hőcsőre támaszkodik, amelyek alumínium lamelláknak adják át a hőt. A maximális hűtési hatásfok érdekében hátlapi hűtőlemez is került a fenevadra.

A hűtőtömb felett 90 milliméteres átmérőjű, porálló dizájnnal rendelkező légkeverők dolgoznak, ezek hatszor nagyobb légáramot kínálnak, mint a referencia GeForce GTX 760-as videokártyahűtő. Az új videokártyát működés közben piros LED-es világítás dobja fel, ami igazán különleges megjelenést kölcsönöz neki.

Az összesen 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát tartalmazó ASUS RoG MARS 760 két dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D és egy Mini DisplayPort videó kimenetet kínál, de a mellékelt adapter jóvoltából HDMI port is rendelkezésre áll.

Az ASUS RoG MARS 760 tehát egy igazán ütős videokártya, amely mától elérhető, méghozzá 179 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron. A termékről rövidesen részletes teszttel is jelentkezünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward