ASUS RoG Horus GK2000: egy komoly gamer billentyűzet

Az újdonság igényes kivitelben, gazdag felszereltséggel kerül az üzletek polcaira, sőt, még neoprén hordtáska is jár hozzá, hogy könnyebb legyen LAN partyra vinni.

ASUS RoG Horus GK2000: egy komoly gamer billentyűzet

Az ASUS tarsolyából kipottyant egy új, meglehetősen vagány dizájnnal rendelkező, gazdag felszereltséggel felvértezett gamer billentyűzet, amely a Horus GK2000-es nevet kapta. Az újdonság szálcsiszolt és homokszórt, CNC megmunkálással készített alumínium oldalsó-, illetve felső kerettel érkezik, billentyűi pedig ABS típusú műanyagból készültek és UV Grip bevonatot is kaptak. A billentyűsapkák alatt strapabíró mechanika dolgozik, sőt, még piros ledes világítást is felvonultat a termék – és ez még csak a jéghegy csúcsa!

A Horus GK2000 52,65 centiméter széles, 17 centiméter magas és 4,9 centiméter vastag, tömege pedig 1700 gramm. A termék egy nagyméretű, levehető csuklótámasszal érkezik, a klaviatúra dőlésszöge pedig kényelmesen állítható, hála a kihajtható, két állásban működő lábaknak.

Az újdonság Cherry MX Red típusú mechanikával dolgozik, így a billentyűk lenyomásához 45 gramm erő kifejtésére van szükség. A billentyűk 4 milliméteres úton járnak, de a nyomáspont 2 milliméternél van, élettartamuk pedig az 50 millió leütést is meghaladja. Mivel hamisítatlan gamer billentyűzetről van szó, így 100%-os Anti-Ghosting támogatás jár, így több billentyű lenyomásakor sem kell feldolgozatlan parancstól tartani – az NKRO funkció egyébként szabadon kikapcsolható. A billentyűk mögött piros ledes háttérvilágítás dolgozik, amelynek fényereje módosítható, valamint különböző világítási profilok is rendelkezésre állnak, szám szerint öt. A felhasználó ezeken felül egy további, testreszabott profilt is létrehozhat, az egyes billentyűk háttérvilágítása pedig önállóan ki- bekapcsolható.

A 32-bites MCU és a 4 MB-nyi fedélzeti memória jóvoltából komplex makrók eltárolására ugyancsak van lehetőség: maximum 80 makró parancs hozható létre, amelyek nem csak billentyűzet, hanem egér vagy médiavezérlő funkciókat is tartalmazhatnak. Lehetőség van komplex feladatok egy gombnyomással történő végrehajtására, a makrók pedig maximum 10 fedélzeti profilban tárolhatóak. Ezen felül további profilok is készíthetőek – a profilok PC-ről billentyűzetre, illetve vissza egyaránt gyorsan és könnyedén mozgathatóak.

Az új billentyűzet 104 gombbal, 5 makró billentyűvel, egy ROG gombbal, valamint egy-egy dedikált hangerőszabályzó és fényerőszabályzó görgővel érkezik. A termék 180 centiméter hosszúságú szőtt USB 2.0-s kábelen keresztül csatlakozik az adott számítógéphez, fedélzetén pedig kétportos USB 2.0-s hub is helyet kapott. Extraként audio pass-through funkció is rendelkezésre áll egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet formájában. A mobileszközöket egy levehető támaszték várja, ami a felső keret – vagy ahogy a gyártó fogalmaz, felső szárny szárny – jobb és bal oldalán egyaránt helyet kaphat.

A Horus GK2000 mellé egy neoprén táska is jár, amiben kényelmesen hordozható a billentyűzet, illetve a különböző tartozékok, így a terméket akár LAN partyra is könnyű elvinni.

Az ASUS újdonsága rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward