ASUS ROG Ares III: brutális VGA, folyadékhűtéssel

Az ASUS R9 295X2 alapú újdonsága limitált példányszámban kerül forgalomba, és válogatott Hawaii XT grafikus processzorokat alkalmaz. A melegedő komponensek hűtéséről egy nagyméretű folyadékhűtő blokk gondoskodik, ami az EK műhelyében készült.

ASUS ROG Ares III: brutális VGA, folyadékhűtéssel

Az ASUS az idei év harmadik negyedévében egy igazán különleges, limitált példányszámban forgalomba kerülő videokártyával rukkol elő, ami a RoG ARES III nevet kapja. Az új videokártya az AMD korábban bejelentett Radeon R9 295X2-es modelljére alapoz, de nem a megszokott hibrid, azaz folyadék-levegő alapú hűtést alkalmazza, hanem egy hatalmas folyadékhűtő blokkot, ami az összes melegedő komponens hűtését hatékonyan megoldja.

A RoG ARES III válogatott Hawaii XT grafikus processzorokat kap, így jó eséllyel megemelt gyári órajeleken ketyeg majd. Persze az is elképzelhető, hogy a termék referencia órajeleken érkezik, de a válogatott grafikus processzorok miatt hatalmas tuningpotenciál lakozik majd benne. Így vagy úgy, az már biztos, hogy a nem mindennapi két GPU-s csúcskártyából mindössze 500 darab készül.

A melegedő komponensek hűtéséről egy egyedi tervezésű folyadékhűtő blokk gondoskodik, ami az EK műhelyében készült. A videokártyát teljesen lefedő folyadékhűtő blokkhoz külön be kell majd szerezni a hőleadó radiátort, a hűtőközeget, a csöveket, a különböző szerelési anyagokat, illetve magát a szivattyút is, mert ezek nem képezik a csomag részét. A speciális hűtőrendszer jóvoltából a gyári hűtéshez képest akár 25%-kal alacsonyabb üzemi hőmérséklet is elérhető lesz a GPU-k esetében.

A 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával érkező RoG ARES III videokártyák számozva kerülnek majd kereskedelmi forgalomba, megjelenésükre pedig az idei év harmadik negyedévében számíthatunk. Mivel igazán exkluzív termékről van szó, így borítékolható, hogy az árcédula is borsos lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward