ASUS RoG ARES 2: a háború istene újra lecsap

Az ASUS legújabb két GPU-s videokártyája meglehetősen érdekesnek ígérkezik.

ASUS RoG ARES 2: a háború istene újra lecsap

A gyártó ezúttal nem GeForce GTX 690-es, Radeon HD 7990-es, illetve Radeon HD 7970 X2-es videokártyával, hanem két Radeon HD 7870-es GPU-t tartalmazó ARES 2 névre hallgató újdonsággal jelentkezik majd a piacon.A friss jövevénnyel a gyártó a 650 és 700 dollár közötti árkategóriát veheti célba, így az ARES 2 gyorsabb, mint a leggyorsabb GeForce GTX 680-as és Radeon HD 7970 GHz Edition modellek, de ezzel együtt olcsóbb, mint a Radeon HD 7990, a Radeon HD 7970 X2 és a GeForce GTX 690.

Az új videokártyán tehát két darab, egyenként 28 nm-es csíkszélességgel készülő Pitcairn GPU kap majd helyet, amelyek gyárilag megemelt órajelen üzemelnek. A jelenlegi információk szerint a GPU-k magórajele magasabb lesz, mint a Radeon HD 7870 GHz Edition modelleké. Fedélzeti memóriából összesen 4 GB-nyi GDDR5-ös memóriachip áll majd rendelkezésre, azaz egy-egy GPU 2 GB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodhat.

A tápellátásról két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozó segítségével gondoskodhatunk, a TDP pedig 300 watt környékén helyezkedik el. Az új videokártya kiaknázhatja az AMD ZeroCore Crossfire eljárását is, ami annyit jelent, hogy a második GPU csak játékok, illetve GPU intenzív feladatok alkalmával üzemel, egyéb esetben alacsony fogyasztás mellett, készenléti állapotban várja a feladatokat.

Az ASUS mérnökei háromslotos videokártya hűtővel látták el a friss terméket. A RoG ARES 2 várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek. Érdekesség, hogy az első generációs RoG ARES még két darab Radeon HD 5870-es GPU-t alkalmazott - ez a példány látható a fenti fotón.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward