ASUS PB287Q: új 4K-s monitor vonzó árcédulával

Az új monitor remek felszereltséggel érkezik, árcéduláján pedig 800 dolláros összeg olvasható, azaz a költséghatékony 4K-s monitorok táborát erősíti.

ASUS PB287Q: új 4K-s monitor vonzó árcédulával

A 4K-s monitorok piacán egy ideje kezdenek feltűnni az olcsóbb, költséghatékonyabb példányok, amelyek 1000 dollár alatti áron kaphatóak. Persze a 700, illetve 800 dolláros ajánlott végfelhasználói ár még abszolút nem mondható olcsónak, de azt azért jó látni, hogy a 4K-s monitorok elkezdtek lejjebb szivárogni a monitorpiac olcsóbb rétegei felé.

A legfrissebb költséghatékony 4K-s monitort az ASUS mutatta be. A PB287Q típusjelzéssel ellátott újdonság 28 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt kapott, ami TN+Film alapokon nyugszik. A 16:9-es képarányú újdonság 3840 x 2160 pixeles natív felbontás és 330 cd/m2-es fényerősség mellett üzemel, GTG válaszideje pedig 1 ezredmásodperces értéket képvisel. A 10-bites színkezeléssel dolgozó monitor 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes.

A videó bemenetek között egy DisplayPort 1.2-es, illetve két HDMI port sorakozik – utóbbiak közül az egyik még MHL támogatással is bír. Az MHL támogatás jóvoltából könnyedén csatlakozhatnak különböző mobileszközök a monitorhoz tartalommegosztás céljából. Amíg a fotókat és a videókat nézegetjük, addig az adott mobileszköz akkumulátora még töltődik is. Az új monitor kép a képben (PiP) és kép a kép mellett (PiB) támogatással egyaránt rendelkezik, így a különböző videó bemenetek képei egyidejűleg is megjeleníthetőek. Hasznos dolog még a VividPixel Technológia, ami a tiszta, zajmentes képi megjelenítésről gondoskodik, de említést érdemel az EyeCare eljárás is, ami villódzás-mentes háttérvilágítást, valamint csökkentett mértékű kékfény-kibocsátás mellett üzemelő megjelenítő módokat biztosít, így vigyáz a nézők szemeire. A különböző tartalmak valósághű méretben történő megjelenítéséről a már ismert QuickFit Virtual Scale technológia és virtuális rácsa gondoskodik. A termék 3,5 milliméteres audió bemenettel és 3,5 milliméteres fejhallgató kimenettel egyaránt rendelkezik.

A DisplayPort 1.2-es kapcsolaton keresztül 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelő 4K-s monitor egy remekül testre szabható állványt kapott, ami a kijelző döntésére (+20/-5fok), elforgatására (+/-60 fok), magasságállítására (0-150 mm) és pivot módba történő elfordítására egyaránt lehetőséget ad. Hab a tortán, hogy a 660 x 414 x 220 milliméteres mérettel és 7,9 kilogrammos tömeggel érkező monitor VESA 100 támogatást is kapott, így könnyedén falra szerelhető.

Az új monitor már megjelent kereskedelmi forgalomban, ára pedig 800 dollár magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward