ASUS Maximus IV Extreme-Z, Z68-as lapkakészlettel

Az ASUS egy újabb ROG sorozatú alaplap bemutatására készül, amely ezúttal nem más, mint egy Z68-as lapkakészlet köré épülő megoldás. A gyártó korábban a P67-es lapkakészletet választotta Maximum IV Extreme névvel ellátott alaplapjához, ugyanis akkoriban még a P67-es lapkakészlet képviselte a hatos sorozatú lapkakészletek csúcsát, de ez a helyzet a Z68 érkezésével bizony megváltozott. A mérnökök visszaültek a tervezőasztalhoz és a Z68-as lapkakészlet felhasználásával megalkották a Maximus IV Extreme-Z névre keresztelt alaplap újdonságot, amely több újítást is tartalmaz P67-es elődjéhez képest.

ASUS Maximus IV Extreme-Z, Z68-as lapkakészlettel

Az ASUS egy újabb ROG sorozatú alaplap bemutatására készül, amely ezúttal nem más, mint egy Z68-as lapkakészlet köré épülő megoldás. A gyártó korábban a P67-es lapkakészletet választotta Maximum IV Extreme névvel ellátott alaplapjához, ugyanis akkoriban még a P67-es lapkakészlet képviselte a hatos sorozatú lapkakészletek csúcsát, de ez a helyzet a Z68 érkezésével bizony megváltozott. A mérnökök visszaültek a tervezőasztalhoz és a Z68-as lapkakészlet felhasználásával megalkották a Maximus IV Extreme-Z-t.

A Z68-as alaplap NVIDIA nForce 200-as híd chippel érkezik annak érdekében, hogy az általa kínált négy darab PCI Express 2.0 x16-os bővítőhely számára elegendő PCIe sáv álljon rendelkezésre. A CrossfireX és Nvidia SLI támogatással egyaránt ellátott újdonság ASUS Digi+ Extreme VRM áramkört alkalmaz, amely jó minőségű komponensekből és úgynevezett proadlizerekből (nagykapacitású kondenzátorokból) épül fel annak érdekében, hogy stabil, hatékonyan működő tápellátást biztosíthasson a rendszer számára.

Az alaplapon négy darab DDR3-as memóriafoglalatot találunk, amelyek DDR3-2000 MHz-en üzemelő memóriamodulok fogadására is képesek. A négy darab PCI Express 2.0 x16-os slot mellett (x16-x16; x8-x8-x8-x8) találunk még a terméken egy PCI Express x1-es és egy nyitott végű PCI Express x4-es slotot is.

SATA 6 Gbps-os portokból összesen négyet kapunk, de rajtuk kívül négy SATA 3Gbps-os csatlakozó és két eSATA 3 Gbps-os port is rendelkezésre áll. Az adott processzorban lapuló IGP-t a hátlapi csatlakozók között elhelyezett HDMI port segítségével foghatjuk munkára - az alaplap ezen kívül egyéb videó kimenetet nem is kínál. USB 3.0-s portból a hátlapi csatlakozók között nem kevesebb, mint nyolc darab lapul, de az alaplapon kivezetés formájában további két USB 3.0-s portot is találunk. Az újdonság tartalmaz még SupremeFX X-Fi audió vezérlőt, Bluetooth vezérlőt, valamint két darab Gigabites Ethernet vezérlőt is.

Ahogy azt megszokhattuk, most is rendelkezésre állnak a megszokott ROG szolgáltatások, beleértve a ROG Connect-et is. A Z68-es Maximus IV Extreme-Z hamarosan forgalomba kerül, ajánlott végfelhasználói ára azonban még nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward