ASUS GeForce GTX 970 DirectCU Mini: kicsi, de erős

Az ASUS új videokártyája csak 17 centiméter hosszú, így remekül passzol a Mini-ITX alaplapokhoz, ha pici gamer PC építése a cél.

ASUS GeForce GTX 970 DirectCU Mini: kicsi, de erős

Az ASUS műhelyében egy újabb kompakt videokártya készült, amely 17 centiméteres hosszával remekül illik a Mini-ITX alaplapokhoz. A vállalat ezúttal egy GeForce GTX 900-as sorozatú DirectCU Mini videokártyával szeretne kedveskedni a felhasználóknak, a friss jövevény pedig nem más, mint a GeForce GTX 970 DirectCU Mini. Hasonló megoldást néhány hete már a Gigabyte is bemutatott, így nem az ASUS újdonsága az egyetlen versenyző ebben a kategóriában.

Az új videokártya külsejét tekintve nagyon hasonlít a GeForce GTX 760-as és a GeForce GTX 670-es DirectCU mini modellekre, de ez nem is véletlen, hiszen ugyanazt a hűtést használja, ami nagysikerű elődeinél már bizonyított. A hatékony hűtés alatt ezúttal egy GM204-es GPU lapul, ami 1664 CUDA magot, 104 textúrázót és 64 renderelő egységet rejt.

A GPU 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához, amelynek szerepét 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM tölti be. Annak ellenére, hogy kompakt, kifejezetten helytakarékos van szó, a GPU esetében azért még némi tuning is belefért. A referencia modellek 1050 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelet alkalmaznak, ehhez képest az ASUS újdonsága már 1088 MHz-es alap- és 1228 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajellel gazdálkodhat. A fedélzeti memória esetében most is 7 GHz-es effektív órajel áll rendelkezésre.

A GeForce GTX 970 DirectCU Mini egyetlen nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg, hűtésének hatékonyságát pedig hátoldali hűtőlap növeli. A videó kimenetek között ezúttal két dual-link DVI, egy HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik.

Az sajnos nem derült ki, hogy az újdonság pontosan mikortól válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, mint ahogy az is rejtély, mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward