ASUS GeForce GTX 780 DirectCU II-es videokártyák érkeznek

Az ASUS kínálatában két új GeForce GTX 780-as videokártya jelent meg, amelyek mindketten DirectCU II-es hűtést kaptak.

ASUS GeForce GTX 780 DirectCU II-es videokártyák érkeznek

A két friss GeForce GTX 780 DirectCU II-es ASUS videokártya közül az egyik referencia órajelekre támaszkodik (GTX780-DC2-3GD5), míg a másik gyárilag tuningolva érkezik (GTX780-DC2OC-3GD5). Órajelektől függetlenül mindkét friss jövevény esetében közös tulajdonság, hogy egyedi, az ASUS mérnökei által tervezett nyomtatott áramköri lapot használnak, amelyen minőségi komponensek kaptak helyet. Ilyen minőségi komponensek a Super Alloy Power alkatrészek, amelyek a DiGi+ VRM áramkörrel karöltve tiszta, stabil tápellátást és hosszú, megbízható működést garantálnak. A jó minőségű digitális tápellátás jótékonyan hat a videokártyák tuningolhatóságára, de ezzel együtt a zajszint is 30%-kal alacsonyabb, mint a referencia modelleknél.

Galéria megnyitása

Az új GeForce GTX 780-as videokártyák halk, ugyanakkor kellően hatékony hűtéséről az ASUS egyedileg tervezett DirectCU II-es videokártya hűtője gondoskodik. A friss modellekre szerelt hűtés sarokkövének egy, a GPU felületével közvetlenül érintkező hőcső tekinthető, amely a szokásossal ellentétben nem 8, hanem 10 milliméteres átmérővel bír. A vastagabb réz hőcsőnek köszönhetően 40%-kal javul a hővezetési hatékonyság, a minél nagyobb hőleadó felületről pedig a termék kanyargós alumínium hűtőbordái gondoskodnak.

Galéria megnyitása

A hűtőtömb felett egy CoolTech ventilátort láthatunk, amely speciális kialakítása miatt 360 fokos légáramlást biztosít. Ennek része egy hibrid lapát- és csapágy-kialakítás, ahol egy belső radiális ventilátort külső virágsziromszerű lapátok vesznek körül. A kétféle levegőmozgató rész többirányú légáramlást indít el, ami gyorsabban vezeti el a hőt és állandó, stabil teljesítményt tesz elérhetővé. Hátul, a VRM részleg felett egy hagyományos felépítésű légkeverő dolgozik.

Galéria megnyitása

Az új videokártyák egyébként ugyanúgy GK110-300-as GPU-t alkalmaznak, mint a referencia GeForce GTX 780-asok, így 2304 CUDA maggal és 384-bites memória-adatsínnel gazdálkodnak. Fedélzeti memóriából mindkét modell 3 GB-nyit kapott. Az alapváltozat esetében 863 MHz-es alap-, és 902 MHz-es boost órajel áll rendelkezésre, míg a tuningolt modell már 889 MHz-es alap-, illetve 941 MHz-es boost órajelet alkalmaz. A GDDR5-ös fedélzeti memória mindkét esetben 6 GHz-es effektív órajelen üzemel, azaz megúszta a tuningot. Persze az ASUS GPU Tweak szoftverével - és egy kis szerencsével - az említett órajelek tovább emelhetőek.

Galéria megnyitása

Az új videokártyák egy DVI-I, egy DVI-D, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2-es videó kimenetet kínálnak. A két újdonság június végén kerül a hazai boltok polcaira, az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen árcédulát kapnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward