ASUS GeForce GTX 750 Ti Strix OC immár 4 GB VRAM-mal

Az ASUS népszerű videokártyájából a 2 GB-os után most 4 GB-os modell is érkezett.

ASUS GeForce GTX 750 Ti Strix OC immár 4 GB VRAM-mal

Elkészült az ASUS legfrissebb Strix sorozatú videokártyája, amely ezúttal GeForce GTX 750 Ti alapokon nyugszik. A minőségi komponenseket alkalmazó, rendkívül hatékony egyedi hűtéssel büszkélkedő újdonság egyik változata a GeForce GTX 750 Ti rajtjakor már bemutatkozott: az a modell ugyanígy nézett ki, viszont GDDR5-ös memóriachipekből csak 2 GB-nyi lapult a fedélzetén.

Ezzel szemben a legfrissebb ASUS GeForce GTX 750 Ti Strix OC Edition már 4 GB-nyi VRAM-ot kapott, ami egy ehhez hasonló alsó-középkategóriás videokártya esetén talán túlzásnak is hat. VRAM mennyisége ide vagy oda, a nyomtatott áramköri lapon ezúttal is egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Maxwell architektúra köré épülő GM107-es GPU lapul, amely 640 CUDA maggal áll csatasorba. A GPU természetesen ezúttal is 128-bites memória-adatsínt alkalmaz, amelynek végén most 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg. A referencia modelleknél a GPU 1020 MHz-es alap- és 1085 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz, ezzel szemben az ASUS megoldásánál már 1124 MHz-es alap- és 1202 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel van érvényben – ahogy a 2 GB-os modellnél is. A GDDR5-ös VRAM 5,4 GHz-es effektív órajelen ketyeg, ami mind a referencia értékkel, mind pedig a 2 GB-os GeForce GTX 750 Ti Strix OC Edition VRAM órajelével megegyezik.

A külön PCI Express tápkábel alkalmazását nem igénylő újdonság videó kimenetei között egy DVI-I, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó található. A 19,6 x 12,2 x 3,81 centiméteres mérettel rendelkező videokártyához természetesen jár az ASUS GPU Tweak segédprogramja is, amellyel egyebek mellett akár további tuningra is lehetőség nyílik.

Az ASUS GeForce GTX 750 Ti Strix OC Edition 4 GB-os kiadása már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 61 000 forint magasságában helyezkedik el. Aki a 2 GB-os változattal is beéri, a jelenlegi árak alapján nagyjából 8 000 forintot spórolhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward