ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II OC és TOP

Az ASUS két új, DirectCU hűtővel és gyárilag megemelt órajelekkel érkező csúcskategóriás videokártyával rukkolt elő, amelyek mindketten GeForce GTX 680-as alapokon nyugszanak, egyedi felépítéssel rendelkeznek és három slotnyi helyet foglalnak el az adott számítógépházban.

ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II OC és TOP

Az ASUS két új, DirectCU hűtővel és gyárilag megemelt órajelekkel érkező csúcskategóriás videokártyával rukkolt elő, amelyek mindketten GeForce GTX 680-as alapokon nyugszanak, egyedi felépítéssel rendelkeznek és három slotnyi helyet foglalnak el az adott számítógépházban.

A GeForce GTX 680 DirectCU II OC és TOP modellek felépítés tekintetében teljesen azonosak egymással, mindössze az általuk alkalmazott órajelek terén találunk különbségeket közöttük. A különleges videokártyák tízfázisú DIGI+ VRM áramkörrel rendelkeznek, amely 30%-kal tisztább tápellátást biztosít – ennyivel kisebb a zaj mértéke.  A kevesebb zaj miatt jóval stabilabb a tápellátás, ami a videokártya megbízhatóbb működését eredményezi, főleg tuning esetén.

A Super Alloy Power komponensek a referencia modelleken helyet foglaló komponenseknél két és félszer hosszabb élettartamot kínálnak, ezzel együtt a videokártya stabilitására és tuningpotenciáljára is jótékonyan hatnak.  A Super Alloy Power komopnensek az energiahatékonyságot is növelik: a referencia modellekkel összehasonlítva az ASUS új videokártyái 15%-kal hatékonyabb energiafelhasználás mellett üzemelnek. Az újdonságok hardveres és szoftveres tuning opciót egyaránt kínálnak: előbbiről a VGA Hotwire kivezetés, utóbbiról pedig a GPU Tweak Utility névre keresztelt segédprogram gondoskodik. Az alkalmazás segítségével a ventilátor fordulatszám-szabályzástól kezdve az órajel emelésen át a feszültségemelésig minden művelet kivitelezhető.

A megfelelő hűtésről DirectCU II-es videokártya hűtő gondoskodik. Ez a megoldás öt darab réz alapú hőcsővel érkezik, alumínium hűtőbordái pedig 20%-kal nagyobb hőleadó felületet biztosítanak, mint a referencia megoldások hűtői. Utóbbiaknak köszönhetően a hőleadás gyorsan, hatékonyan történik: a DirectCU II alapú videokártyák GPU-jának üzemi hőmérséklete 20%-kal alacsonyabb a referencia modellekénél, a megnövelt légáramot kínáló, 100 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátorok pedig 14 dB-lel alacsonyabb zajszintet biztosítanak, mint a referencia GeForce GTX 680-asokon elhelyezett ventilátor.

Az ASUS újdonságai mindkét esetben 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es GPU-val érkeznek, amely 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A videó kimenetek között egy DVI-I és egy DVI-D portot, valamint egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozót találunk. Órajelek tekintetében már vannak különbségek a modellek között, ahogy azt fentebb is említettük.

Az OC kiadás GPU-ja 1019 MHz-es alap- és 1084 MHz-es boost órajelet alkalmaz, ezzel szemben a TOP esetében már 1137 MHz-es alap- és 1201 MHz-es boost órajel áll rendelkezésre. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória mindkét újdonságnál 6008 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

Az ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II OC 169900 forintos, az TOP pedig 174900 forintos ajánlott végfelhasználói áron kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward