ASUS: Elkészült a ZenFone 5z-re (is) az Android 10 frissítés

A tajvaniak sorra rukkolnak elő a kész Android 10 frissítésekkel.

ASUS: Elkészült a ZenFone 5z-re (is) az Android 10 frissítés

Az ASUS a korábbi években még nem brillírozott, ha az Android frissítésekről volt szó, de most a jelek szerint elkapta a fonalat. A vállalat egyike azoknak, akik már az Android 10 előzetes tesztelésében is részt vettek, így hosszú ideje dolgoznak már az aktuális rendszerrel. És ennek eredményeként ezúttal már egy tavalyi ZenFone frissítéséről számolhatunk be.

Nagyon kevés vállalat jutott el mostanra az Android 10 frissítésekkel, hogy már a tavalyi csúcsmodellek esetében is elkészült ezzel, a OnePlus és a Huawei neve említhető itt, és most már az ASUS is elmondhatja ezt magáról. A ZenFone 5z 2018 februárjában mutatkozott be, és most pedig már befutott rá a végleges Android 10 is.

Galéria megnyitása

Az ASUS által publikált kiadási jegyzék meglehetősen rövidre sikeredett. Kiemelte a vállalat, hogy befutott az Android 10 minden újításával együtt, és frissítésen esett át a Google Play-szolgáltatás is, ami további előnyökkel járhat. Lesz már itt is fejlettebb gesztusvezérlés, és persze a kiterjedt sötét mód is használatba vehető majd, ami a ZenFone 5z esetében elsősorban a szem kímélésére fog szolgálni. Van itt új válaszüzenet funkció is, továbbá olyan érdekesség is, mint a valós idejű feliratozás, ami a halláskárosultak számára teheti érdekesebbé a mobilozás élményét.

A menürendszer is módosul valamelyest, miután a témák konfigurálása és a mobilmenedzser is átkerül a haladó beállítások közé. Az ASUS valószínűleg ezzel is azt szeretné elérni, hogy szellősebb, tisztább legyen a rendszer, és a fontosabb dolgokat azonnal át lehessen tekinteni. És, ha már a beállításoknál tartunk, az is új lesz ZenFone 5z-n, hogy az APN kezelésén belül bővült az opciók száma, és az ASUS APN beállítás módosításon esett át.

Érdekes módon olyan funkció is akad, amit éppen kivesz az ASUS a frissítéssel, a Twin App nem fogja tovább támogatni az Arena of Valor, a PUBG, a Vainglory és a Injustice 2 alkalmazásokat. A fájlkezelő programból pedig el lett távolítva egy sor feleslegesnek vélt opció, így például az orosz Yandex felhős szolgáltatása. És felhívja a vállalat a figyelmet arra, hogy néhány programnál még lehetnek kompatibilitási gondok az Android 10-zel.

Az ASUS ZenFone 5z frissítése Indiában indult el, de persze globálisan mindenhol elérhető lesz az új rendszer. OTA fog beköszönteni az okostelefonokra, és amikor elérhetővé válik, arról értesítést is feldob a mobil, de egyébként manuálisan is lehet ellenőrizni a hozzáférhetőséget a beállítások rendszerrel kapcsolatos szekcióján belül a rendszerfrissítések menüpontban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap