ASUS Eee PC 1015PN: új, ION alapú netbook

Az ASUS Eee PC kínálata ismét egy új taggal bővült, amely 10.1 hüvelykes képátlójú, 1024 x 600 pixeles natív felbontást kínáló kijelzővel rendelkezik és az Nvidia második generációs ION-jára támaszkodik. A friss modell az Eee PC 1015PN típusjelzést kapta és specifikációi alapján igen-igen vonzó alternatívának tűnik a netbookok piacán.

ASUS Eee PC 1015PN: új, ION alapú netbook

Az ASUS Eee PC kínálata ismét egy új taggal bővült, amely 10.1 hüvelykes képátlójú, 1024 x 600 pixeles natív felbontást kínáló kijelzővel rendelkezik és az Nvidia második generációs ION-jára támaszkodik. A friss modell az Eee PC 1015PN típusjelzést kapta.

A rendszer belsejében egy kétmagos, 1,5 GHz-es órajelen ketyegő Intel Atom N550-es processzor teljesít szolgálatot 1 GB-nyi rendszermemória társaságában, ami igény esetén 2 GB-ig bővíthető. A netbook a rendszer igénybevételétől függően az Atom processzorba integrált Intel GMA 3150-es IGP-re, vagy a GT218-as Nvidia GPU-ra támaszkodik, utóbbi 512 MB-nyi fedélzeti memóriával is rendelkezik. A két GPU közötti választás lehetőségét az Optimus technológia teremti meg: az eljárás jóvoltából alacsony grafikai igénybevétel esetén az IGP-re támaszkodik a rendszer, így energiát takarít meg, míg magasabb terhelésnél (játék futtatása vagy filmnézés) az Nvidia GPU-ja lép működésbe. A rendszer HDMI videó kimenetet is tartalmaz, így a HD vagy Full HD filmeket könnyedén megtekinthetjük egy arra alkalmas televízión is. Fontos megemlíteni, hogy az Nvidia Optimus technológiája Windows 7 Starter operációs rendszerrel nem, csak Windows 7 Home Premium kiadással vehető igénybe. Az adatok tárolásáról egy 250 GB-os merevlemez gondoskodik, de a gyártó 500 GB-nyi webes tárhelyet is kínál a termékhez (ASUS WebStorage).

Az újdonság 802.11n WiFi adapterrel és Bluetooth 3.0-s adapterrel is büszkélkedik: utóbbi a Bluetooth 2.1-es szabványnál akár nyolcszor nagyobb adatátviteli sebesség elérését is lehetővé teszi. A rendszerből a 0,3 megapixeles beépített webkamera sem hiányzik.  A netbook az Nvidia Optimus és az ASUS saját, Super Hybrid Engine névre keresztelt technológiájának köszönhetően akár 10 órán át is képes üzemelni egyetlen akkumulátortöltéssel.

Az új netbook forgalmazása már megindult, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 430 dollár körül helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward