ASUS: Bővült a MeMO Pad és a Fonepad vonal (is)

A Computexen az ASUS a kisebb táblákra is nagy figyelmet szentelt, ennek köszönhetően bővült 7 és 8 colos tagokkal az két kiemelt széria.

ASUS: Bővült a MeMO Pad és a Fonepad vonal (is)

Biztosan kijelenthető, hogy az ASUS a tajpeji Computex kiállítás egyik legaktívabb tagja, de ezt szinte minden évben el lehet mondani a vállalatról, így ezen már meg sem lepődünk. Elképesztő mennyiségű terméket állított reflektorfénybe a gyártó, amik közül az alábbiakban a kisebb táblagépeket fogjuk jobban szemügyre venni.

ASUS Fonepad 8

A Fonepad széria legfrissebb tagjának a legnagyobb újítása az, hogy immáron 8 hüvelykes a képátlója. A készülék tervezése során a mérnökök próbálták a lehető legkisebb testbe sűríteni az egész konfigurációt, és ennek meg is lett az eredménye. A 8 colos panelt mindössze 5,06 milliméteres keret határolja, így az egész előlap mintegy 72,2 százalékát tesz ki a megjelenítő, ami szép arány. A kijelző egyébként 1280 x 800 képpontos felbontással szolgál, és IPS technológiát használ, így ha nem is beszélhetünk csúcsminőségről, mindenképpen kellemes lesz a végeredmény. Az FE380CG típusazonosítóval illetett modell olyannyira jó egyébként a betekintési szögeit figyelembe véve, hogy az ASUS szerint nincs hozzá fogható 8 hüvelykes tablet a piacon. Az eszköz előlapjára került egy sztereó hangszórópáros is, amik az ASUS SonicMaster audiotechnológiának köszönhetően gazdag és színes hangzással fognak szolgálni – legalábbis táblás viszonylatban. A Fonepad 8 elérhető lesz a fekete és a fehér mellett arany és piros árnyalatban is - ez utóbbiakkal valamelyest extravagáns külső kölcsönözhető neki.

ASUS Fonepad 8

A telefonálásra is alkalmas táblagép egyébként egyáltalán nem nevezhető elavultnak, ugyanis az Intel legfrissebb Moorefield chipje dolgozik benne. Nevezetesen a 64 bites Intel Atom Z3560-ról van szó, ami 1,8 GHz-es frekvencián üzemelő Silvermont processzormagok és PowerVR G6430 grafikus feldolgozók négyesét foglalja magában. Ez a SoC teljesítményteszteken simán felveszi a versenyt az ARM-ra épülő csúcslapkákkal is, így a sebességre nem lehet majd panasz, ráadásul állítólag az energiahatékonysága is elég jó, de ezt csak komolyabb teszteket követően lehet biztosra kijelenteni. Kamerák tekintetében a helyzet hasonló lesz itt, mint a Fonepad 7 modell esetében, vagyis előre egy 2 megapixeles tekint, ami a videócsevegések alkalmával bizonyíthatja a rátermettségét, a főkamera pedig 5 MPixeles képek készítésére lesz alkalmas, ha fotózásra kerülne a sor. Videózni az izmos szívnek köszönhetően valószínűleg Full HD-ban lehet majd, de ezt külön nem emelték ki a közleményben. Egy 3G HSDPA modem került a gépbe egyébként, és dupla SIM befogadására lesz alkalmas, így még több érdeklődő figyelmét keltheti fel.

ASUS MeMO Pad 7 (ME176C)

A MeMO Pad termékvonalon már elég sok készüléket lehet találni, ez a mostani 7 hüvelykes megoldás az ME176C azonosítóval lett megbélyegezve. Ennek a táblagépnek az előlapját egy 1280 x 800-as felbontású kijelző fogja uralni, ami ezúttal is IPS technológiával lett megkoronázva, így a széles betekintetési szögek mellett magas fényerő és kiemelkedő színhűség fogja jellemezni. Ez is 64 bites már, köszönhetően az Intel Atom Z3745 chipnek, ami alapjáraton 1,33 GHz-es órajelen fog üzemelni Boost mellett viszont már elérheti az 1,86 GHz-et is. Ez a négymagos SoC Silvermont magokat alkalmaz, de a grafikus feladatokért már "csak" egy Intel HD Graphics szériás vezérlő felel benne, nem a PowerVR G6000-es széria valamely tagja. A kapcsolati lehetőségei között lesz 802.11 b/g/n Wi-Fi Miracast támogatással, így egyszerűen tud majd különböző tartalmakat HDTV-re megosztani (amennyiben az is kompatibilis a Miracasttal), valamint aptX-szel felvértezett Bluetooth modul is, melynek köszönhetően új szintre emelhető a zenestreamelés.

ASUS MeMO Pad 7 (ME176C)

Kamerák tekintetében változatlan a helyzet Fonepad 8-hoz képest, vagyis most is egy 5 és egy 2 megapixeles megoldás van a tábla tarsolyában. Az előre tekintővel önarcképek (ez külön módot is kapott) készíthetőek és videócsevegéseket lehet vele folytatni, a főkamerát pedig akkor érdemes használatba venni, ha egy feledhetetlen pillanatot akar megörökíteni a felhasználó fotó vagy videó formájában – ez utóbbihoz kapcsolódóan a PixelMaster technológia is jelen van a repertoárjában. A kis MeMO Padnál sem kell lemondani a jó hangzásról, a SonicMaster eljárással karöltve jelen van a hátlapon a sztereó hangszóró páros is, ami ezúttal is kristálytisztán fog megszólalni. Összességében tehát ez is egy egészen jól sikerült szerkezetnek ígérkezik, már csak egy vonzó árcédula hiányzik hozzá, hogy sikeres lehessen. Ennek a gépnek egyébként készül egy 8 colos változata is, amely a képátlótól eltekintve teljesen ugyanilyen lesz – ez az ME181C típusazonosítóval lesz ellátva.

ASUS MeMO Pad 8 (ME181C)

ASUS MeMO Pad 8 (ME581CL)

Ez a tablet is egészen jó fizikai méretekkel rendelkezik, olyannyira, hogy a vállalat elmondása alapján ilyen méretben, LTE támogatással ez a legkisebb az egész piacon. A teljesítménye is kiemelkedő lesz, mivel itt a Fonepadnál látott Moorefield Atom került ismételten elő, csak éppen itt a platform legerősebb, Z3580 jelzésű tagja bizonyíthat. Ez a négymagos chip akár 2,33 GHz-es frekvencián is dolgozhat, a grafikus feladatokért pedig ezúttal is egy PowerVR G6430 MP4 felel benne. A friss MeMO Pad könnyedén mozgatja majd a legújabb játékokat és a leginkább megterhelő alkalmazásokat is. Minden tekintetben villámgyors kapcsolati lehetőségeket kínál, hiszen amennyiben a 802.11 b/g/n/ac Wi-Fi nyújtotta lehetőségeket nem tudja kiaknázni a tulajdonosa, akkor kerülhet sor a 4G LTE mobil kommunikációs modemre, amit kihasználva akár nagyobb multimédiás tartalmak (filmek, veszteségmentes zenék) is pillanatok alatt letölthetőek.

ASUS MeMO Pad 8 (ME581CL)

A tábla 8 hüvelykes panelje Full HD felbontással dolgozik, és az IPS technológiáról sem kell lemondani, így egészen lenyűgöző képminőséggel fog szolgálni az érdeklődőknek. A megjelenítő védelméről egy Gorilla Glass 3 üveggel gondoskodtak a tervezők, hiszen kár lenne, ha valami baja esne a lenyűgöző kijelzőnek – ami minden bizonnyal egyébként a legdrágább eleme is az egész konstrukciónak. A MeMO Pad 8 rendkívül jól hordozható lesz, és egy kézben tartva sem okoz fáradtságot a csuklónak, hiszen mindössze 299 gramm a tömege, és csak 7,45 milliméterre emelkedik ki a síkból. Ezt a gépezetet fehérben, feketében és rózsaszínben lehet majd megvásárolni.

A Fonepad és a MeMO Pad is az Android 4.4 operációs rendszert fogja futtatni, ami átalakított arculatot öltött magára a Zen UI alakjában. Ez az intuitív felhasználói felület a KitKattel együtt debütált az ASUS készülékek felületén, és egészen jól fogadta a közönség.

A táblagépek megjelenéséről nem beszélt az ASUS, és hallgatnak az árak kapcsán is. Mindenesetre az Intellel karöltve indított támadás akár sikeres is lehet, ha tényleg jó áron kelletik majd magukat a szerkezetek, ugyanis a képességeik minden esetben rendben vannak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward