ASUS alaplapok Sandy Bridge processzorokhoz

ASUS alaplapok Sandy Bridge processzorokhoz

Az ASUS végre átvágta az NDA szalagot, így mostantól készülhetnek kisebb bemutatók a gyártó legfrissebb alaplapjairól. Persze néhány megkötés továbbra is él, de azért már bőven van miről beszámolni.

A gyártó szokásához híven ezúttal is többféle alaplapsorozatot mutat majd be, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb modellt mind teljesítmény, mind szolgáltatások, mind pedig ár tekintetében. Az ASUS új alaplapjai – legyen szó akármelyik kategóriáról – minden esetben tartalmazzák majd a TPU és az EPU processzorokat, amelyek közül előbbi mikroprocesszor-vezérelt tuning lehetőségeket, míg utóbbi mikroprocesszor-vezérelt energiamenedzsmentet biztosít a rendszer számára. A TPU segítségével könnyedén és gyorsan növelhetjük rendszerünk teljesítményét, míg az EPU technológia alkalmazásával optimalizálhatjuk a rendszer fogyasztását, ezáltal hosszabb távon jelentős mennyiségű energiát takaríthatunk meg.

[bold]

[/bold]Az újdonságok emellett DIGI+ típusú tápáramkörrel is rendelkeznek majd. A minőségi, digitális tápellátás jóvoltából a rendszer rugalmasabb és stabilabb, a tápellátás sokkal hatékonyabban és gyorsabban menedzselhető, ezzel egy időben pedig az egyes komponensek élettartama és a rendszer teljesítménye is növekszik. A TPU és EPU chipek, valamint a DIGI+ digitális VRM áramkör együttesen a Dual Intelligent Processors 2 Technology név alatt futnak és minden új alaplapon jelen lesznek.

A gyártó új alaplapjainál emellett találkozhatunk majd a megújult BT GO! Bluetooth technológiával is, amely felhasználóbarát kezelőfelülettel érkezik és azonnal használható lesz a P8P67-es sorozatú alaplapoknál, ugyanis ezek a termékek beépített Bluetooth adaptert is tartalmaznak majd. A rendszer részét képezi az UEFI BIOS is, amelyről korábban már láthattunk egy videót, de a kínálatból az AI Suite II sem hiányzik majd, amely az ASUS egyedi segédprogramjait fűzi majd egyetlen, jól áttekinthető csokorba.

[bold]RoG sorozatú alaplapok a tuning szerelmeseinek

[/bold]Az ASUS műhelyében ezúttal is készültek RoG, azaz Rebuplic of Gamers sorozatú alaplapok, amelyek kifejezetten a játékosokat és a tuningmestereket célozzák meg, immáron 2006 óta. A RoG sorozat legfrissebb tagja a Maximus IV Extreme lesz, amely számos ínyenc funkciót kínál majd mindazoknak, akik őt választják.

A szolgáltatások között a korábbról már ismert megoldások mindegyike jelen lesz. A külső eszközökkel való kommunikációt és a rendszer finomhangolását a RoG Connect és az RC Bluetooth szolgáltatásokkal végezhetjük, de újdonságként a repertoárban feltűnik majd a RoG iDirect is, amely immáron iPhone és iPad támogatást is kínál.

A processzor és a GPU tuningját a GPU TweakIt alkalmazáson belül végezhetjük el: itt minden szükséges beállítás egy helyen van, így könnyedén és gyorsan emelhetjük mind a CPU, mind pedig a GPU teljesítményét. Érdekesség, hogy a gyártó műhelyében a felhasználók visszajelzéseinek köszönhetően már készül egy olyan kiegészítő is, amely tartalmaz egy hálózati vezérlőt (NPU – Network Processing Unit) és egy audió vezérlőt is, amelyek együttesen lag-mentes hálózati kommunikációt és minőségi hangzást biztosítanak.

[bold]TUF sorozat: betonstabil, hosszú élettartamú alaplapok

[/bold]

Az ASUS természetesen olyan TUF (The Ultimate Force) sorozatú alaplapokkal is jelentkezik majd, amelyek támogatják az Intel Sandy Bridge architektúrája köré épülő processzorokat. A maximális megbízhatósággal, stabilitással és kompatibilitással érkező SABERTOOTH P67-es alaplap ideális választás lehet, ha szerverszintű, rendkívül processzor-intenzív feladatokat szeretnénk rendszerünkre bízni. Az alaplap egyes alkatrészeit egy Tactical Vest névre keresztelt speciális borítás védi, amely az alaplap számára elegáns megjelenést, az alkatrészek számára pedig hosszabb élettartamot biztosít (beejtett csavarhúzó-ready).

A különleges „páncél” elszigeteli az alaplap alkatrészeit a különböző alkatrészek (pl.: videokártya) által termelt hőtől, így az alaplap alkatrészei alacsonyabb hőmérsékleten üzemelhetnek, és ezáltal a rendszer megbízhatóbban és stabilabban működhet.

A rendszert az ASUS Thermal Radar technológiája is segíti, amely az alaplap különböző részein elhelyezett hőérzékelő szenzorok adatait feldolgozva dönti el, hogy az adott helyzetnek megfelelően éppen milyen fordulatszámra van szükség a processzorhűtő ventilátor, illetve a rendszerventilátorok esetében.  A rendszer nem csak a hűtés hatékonyságára figyel, hanem arra is, hogy a ventilátorok a lehető legkisebb zajszint mellett üzemeljenek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward