ASRock alaplap Kabinihez, DC tápbemenettel

Nincs is jobb egy külső, hangtalan tápnál?

ASRock alaplap Kabinihez, DC tápbemenettel

Az AMD alacsony fogyasztású Kabini APU-ja érkezik az asztali gépek szegmensébe is, ez már nem új információ, ahogy az sem, hogy AM1-es alaplapokra lesz szükségünk, ha egy ilyen APU-t szeretnénk befogni valamilyen munkára. Persze a költséghatékonyságot szem előtt tartva a legtöbb alaplap elég spártai felszereltséggel rendelkezik, de az ASRock most bemutatott egy érdekességet, amivel ki lehet tűnni a tömegből. Az AM1H-ITX egy olyan megoldás, amin a szokásos 24 tűs tápcsatlakozó mellett egy egyenáramú is található, így külső, passzív tápegység is alkalmazható majd az alaplaphoz.

Ahogy az a nevéből is kitalálható a deszkának, a mérete a mini-ITX szabványhoz igazodik, és egy külső táppal, valamint passzív CPU hűtéssel így tökéletes HTPC alap lehet belőle. Ehhez a videó kimenetek is asszisztálnak, szinte bármit rádughatunk az alaplapra átalakító nélkül, hála a D-sub, DVI, HDMI és DisplayPort 1.2 kimeneteknek. A két memória slotba maximum 16GB-nyi memóriát pakolhatunk, háttértárakat pedig a négy SATA 3-as csatlakozó fogad (kettőt az APU vezérel, kettőt pedig külső chip).

USB 3.0-ból is négy van, kettő a hátlapon, kettő pedig tüskesor formájában az alaplapon, így érdemes olyan kuckót választani, aminek az előlapján van USB 3-as csatlakozó. A PCI Express kártyahely hiába x16-os kialakítású, valójában csak egy x4-es megoldásról beszélhetünk (az APU miatt), de a legtöbben egy ilyen gépnél úgysem diszkrét videókártyát pakolnának oda. Bővebb információk az alaplapról a hivatalos honlapon találhatóak. Hivatalos árat egyelőre nem tudunk, de egy brit boltban már felbukkant 46 fontért, úgyhogy várhatóan idehaza 15 és 20 ezer forint között lesz az ára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward