Asha 210: Bemutatkozott a költséghatékony zongora

A Nokia napokkal ezelőtt előkészítette a terepet néhány apró részlet fotójával, most pedig végre teljes valójában is megcsodálhatjuk az olcsó billentyűhuszárt. 

Asha 210: Bemutatkozott a költséghatékony zongora

Az újdonság azoknak lesz igazán jó alternatíva, akiknek nem annyira fontos az okostelefon, mivel annak a képességeit csak a kommunikációs területen használnák ki (Facebook, WhatsApp, Twitter, SMS, Skype... stb.). Az új Asha ezekre bőven elegendő lesz, ráadásul széles színválasztékkal fogadja az érdeklődőket és az ára is a termékvonalnak megfelelően egészen alacsony.

A négy soros, teljes QWERTY billentyűzettel felvértezett mobiltelefon azt Asha vonal egyik legnépszerűbb tagja lehet. A 2,4 hüvelykes megjelenítő az ilyen készülékeknél megszokottan, fektetve helyezkedik el, a felbontása pedig 320 x 240 képpontos, így a pixelességre sem lehet panasz. Ez a Nokia berkeiben az egyik legtöbbször használt panel, így a minősége feltehetően kifogástalan. Nem úgy, mint a kameráé, ami a maga 2 megapixelével és a fix fókusztávolságával csak korlátozottan alkalmas fotózásra, és LED villanó sem kapcsolódik hozzá.

Az Asha 210 kapcsolati képességei között a 3G HSDPA hálózati modemet nem érdemes keresni, ám van Wi-Fi támogatás (ami dedikált hardveres gombot is kapott), ha nagyobb sávszélességre lenne szükségünk. Nem hiányzik persze a Bluetooth sem, és alap a két szabványos csatlakozó is (microUSB, 3,5mm jack). A gépezet tárhelye alapesetben nagyon limitált, mindössze 64 MB, így szinte biztos, hogy a microSD kártyahely nem marad üresen - memóriakártyából akár 32 GB-osat is képes kezelni a 210. Az eszköz két SIM befogadására alkalmas kivitelben is megvásárolható lesz, de míg korábban eltérő számozást alkalmaztak ilyenkor, itt ugyanazon a néven találjuk meg a testvéreket. A SIM-ek között az Easy Swappal válthatunk, vagyis egyszerre csak az egyik aktív, ami semmi esetre sem jó hír azok számára, akik ezért csaptak volna le rá.

A Nokia elsősorban a fiatalabb generációt veszi célba, és erre a sokszínűsége mellett az integrált WhatsApp gomb az egyik legjobb példa. Ilyet most először láthatunk telefonon, bár érdekes, hogy itt is csak az egy SIM-et kezelő változatnál, a dupla kártyáson ugyanis a Facebook kapta meg ezt a billentyűt. Az Asha 210 ára 70-75 dollár körül fog alakulni, és sárga, ciánkék, fekete, magenta és fehér árnyalatban lesz hazavihető. A megjelenési dátumot pontosan nem tűzték ki, valamikor ennek a negyedévnek a folyamán számíthatunk rá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward