Arrows Tab FJT21: Androidos tablet ujjlenyomat-olvasóval

A Fujitsu újdonsága több felhasználó kézjegyével is boldogul egyszerre, így oldották ugyanis meg a felhasználói fiókok közötti váltást is az egyszerű azonosítás mellett.

Arrows Tab FJT21: Androidos tablet ujjlenyomat-olvasóval

A Fujitsu telefonjai és táblái felénk, vagy egyáltalán Japán határain túl nem sokszor juthat szerephez, mert a legtöbb termékük általában helyben kerül forgalomba. Az azonban tagadhatatlan, hogy több megoldásuk is könnyű szerrel lehetne világsiker, ha nyitnának más területek felé. Ilyen például az Arrows Tab FJT21 is, ami remélhetőleg valamilyen formán elszakad a szigetországtól, és mi is lecsaphatunk rá idővel.

A táblagép egészen lenyűgöző specifikációval bír. A bekapcsolását követően az előlapot kitöltő 10,1 hüvelykes megjelenítő megtelik élettel. A széles betekintési szögeket és gazdag színvilágot garantáló panel tűéles képet produkál majd a 2560 x 1600 képpontos felbontásának köszönhetően. A multimédiás képességei is ennek a színvonalnak megfelelőek, ugyanis két erős kamerát kapunk. Az előre tekintő 1,3 MPixeles, így HD videóhívásokat bonyolíthatunk vele, a főkamerával meg már Full HD felvételek és 8 megapixeles fotók készíthetőek igény szerint. Itt az egyedüli negatívumot az jelenti, hogy nincs LED villanója, így a fényviszonyok romlásával a képeink is romlani fognak. A készüléken az Android 4.2 operációs rendszer fut, amelynél már mind tudjuk, hogy az egyik kulcsfontosságú újdonságot a több felhasználói fiók létrehozásának lehetősége jelentette. Ennek a Jelly Beannek a képességeit pedig a Fujitsu összepárosította a keretbe, jobb oldalra beágyazott ujjlenyomat-olvasóval, így a család minden tagja könnyedén, egyetlen érintéssel léphet majd be a saját "részlegére". Ezzel az új Arrows-zal eddig nem látott szintre emelhető a családon belül a felhasználói komfort.

A gépezet lelke a Qualcomm futószalagjain született, és a Snapdragon 800 szériából származik. Az Adreno 330 grafikus processzorral megtoldott, 2,2 GHz-es Krait 400 magok kvartettje minden bizonnyal szépen muzsikál majd a legdurvább terhelés mellett is, és a rendszermemória hiányából fakadó megtorpanásokra sem kell számítani, mert a SoC mellé nem kevesebb mint 2 GB RAM került. A különböző tartalmainknak is bőven jut hely a masinán – legyen szó a legújabb játékokról vagy HD filmekről –, hiszen 64 GB-tal gazdálkodhatunk. Ráadásul a microSD kártya helyet sem spórolták ki a repertoárjából, ami szintén komoly pozitívum (nagy háttértár mellett sokszor hajlamosak erről "megfeledkezni" a gyártók). A kapcsolati képességei között szinte mindent megtalálunk, amire csak szükség lehet, egyedül a GPS vevő az, ami hiánycikk. Összefuthatunk a fedélzetén 802.11 b/g/n/ac Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.0 modullal, sőt, még NFC chippel is, de a legfontosabb mindezek mellett, a 4G LTE mobil hálózati modem, mely ráadásul akár 150 Mbps-os letöltési sebesség elérésére is képessé teszi a tabletünket.

A készülékház hófehér lett, és a hátlapjának egysíkúságát szinte már semmi nem töri meg, mert arra is ügyeltek a mérnökök, hogy a kellemesebb hangzásvilág elérése érdekében, előre helyezzék a sztereó hangszórókat. A védelemről ezúttal is – amolyan japán módra – gondoskodtak, így most is egy vízzel és porral szemben védett eszközzel van dolgunk. A Fujitsu az elképesztő megoldásokat felvonultató táblagépet végül megkoronázta egy egészen izmos akkumulátorral is – ebből is látszik, hogy semmit nem szerettek volna a véletlenre bízni. A 9600 mAh-s kapacitású teleppel minden bizonnyal játszi könnyedséggel érhető el a 10 órás üzemidő, ami azért még mostanában is kuriózumnak számít ilyen körökben.

A Fujitsu az Arrows Tab FJT21 bevetésével egy családias eszközt szeretett volna alkotni, és ez sikerült is. Az nem is vita tárgya, hogy a család technikáért rajongó tagjaitól a legfiatalabb játékosokig mindenkinek meg fog ez felelni. A KDDI kínálatában, Japánban debütáló tablet árát nem hozták nyilvánosságra, és a pontos megjelenési dátuma is tabu, mindössze annyit tudni, hogy valamikor novemberben kerülhet rá a sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward